Dicționarul Oxford a dat publicității cuvântul anului 2019. Este o expresie legată de mediu

word of the year

Dicționarul Oxford a determinat cuvântul care a adus cel mai important plus în lexicon pentru anul 2019. Așadar, în acest an, cea mai utilizată expresie a fost „urgență climatică”.

Anual, dicționarul Oxford alege un cuvânt sau expresie care reflectă starea de spirit sau preocupările anului care trece și are potențial de durată ca termen.

Astfel, situația de „urgență climatică” este definită drept „o situație în care este necesară o acțiune urgentă pentru reducerea sau oprirea schimbărilor climatice și evitarea daunelor de mediu potențial ireversibile rezultate din aceasta.

În acest an, creșterea gradului de conștientizare a publicului asupra științei climatului și a numeroaselor implicații a comunităților din întreaga lume a generat o discuție enormă asupra a ceea ce secretarul general al ONU a numit „problema definitorie a timpului nostru”.

„Dar nu tocmai această evoluție a conversației ne-a atras atenția. Cercetările noastre dezvăluie o escaladare demonstrabilă în limbajul pe care oamenii îl folosesc pentru a prezenta informații și idei referitoare la climă. Acest lucru se datorează creșterii situației de urgență climatică în 2019.

Analiza datelor lingvistice colectate la Oxford Corpus arată o creștere rapidă a expresiei „urgență climatică” de la un termen simplu la cei mai proeminenți termeni din 2019.

Utilizarea sintagmei „urgență climatică” a crescut abrupt pe parcursul anului 2019, iar până în septembrie a fost folosită de peste 100 de ori mai des decât a fost anul precedent.

oxford

Cuvântul climă a fost esențial pentru 2019 în general și este prezentat într-o serie de fraze proeminente, dar „urgență climatică” iese în evidență din mai multe motive. Statistic vorbind, aceasta reprezintă o nouă tendință în utilizarea cuvântului de urgență.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente