(video) Dintr-un „coșmar” sovietic au făcut un aeroport frumos și modern. Ce a povestit bloggerul rus Ilya Varlamov despre Aeroportul Internațional Chișinău într-un film despre Moldova

varlamov1

Au reușit să transforme „un coșmar sovietic”, cum era acum câțiva ani, într-un edificiu frumos, modern și în cel mai confortabil aeroport din spațiul CSI. Felul cum arată Aeroportul Internațional Chișinău a stârnit admirația bloggerului rus Ilya Varlamov, într-un film despre vinăriile din Moldova și nu doar. Varlamov îi laudă pe proprietarii aerogării din Chișinău care s-au ambiționat să realizeze mai multe proiecte îndrăznețe de modernizare.

În filmul despre Moldova, Varlamov spune că, acum câțiva ani, aeroportul se afla în gestiunea statului, iar de când a fost concesionat, proprietarul face investiții importante în modernizarea aeroportului.

„Prin Chișinău poți zbura în Europa. Acum câțiva ani, de revelion, prin acest aeroport am zburat în Franța pentru că biletele erau ieftine și a fost foarte cool. Nu trebuie să aveți teamă să călătoriți tranzit prin Chișinău deoarece vă veți petrece timpul foarte frumos și plăcut aici, în zonele de odihnă și restaurante”, a remarcat cunoscutul blogger.

Potrivit bloggerului, acum câțiva ani, aeroportul din Chișinău, unul de tip sovietic, era un coșmar care mai există în număr mare în Rusia.

„De regulă, reconstrucțiile unor asemenea obiective eșuează, dar nu este cazul aeroportului din Chișinău, unde o clădire veche a fost transformată în ceva frumos”, observă Ilya Varlamov.

Pentru cei peste un milion de abonați ai canalului său de YouTube, unde a fost publicat filmul, bloggerul a făcut o scurtă excursie în principalele zone ale aerogării – zonele de așteptare, restaurantele și magazinele pentru călători.

Lui Varlamov i-a atras atenția chiar și toboganul pentru bagaj din aerogară și a rămas surprins de cele trei restaurante și cafenele, amplasate în zona de așteptare.

Stilul modern ale spațiilor și diversele utilități puse la dispoziția călătorilor au fost remarcat de Ilya Varlamov. La fel, posibilitatea de a servi în restaurante bucate tradiționale moldovenești și de a procura din magazine vinurile cele mai calitative din Moldova.

„Un perete fantastic verde din plante vii, un loc potrivit pentru selfie-uri, dar cel mai important – aici sunt magazine cu vinuri și marfă «made in Moldova» pe care le poți lua la drum. E o frumusețe”, se minunează Varlamov în filmul său despre țara noastră.

„Nimic nu este de prisos. Totul este bine gândit și compact”, a mai remarcat bloggerul rus, observând că „toate serviciile sunt la îndemână, este compact și modern”.

Filmul lui Ilya Varlamov are durata de aproape o oră și poate fi vizionat pe canalul de YouTube al acestuia. Bloggerul rus s-a aflat luna trecută timp de două zile în Moldova, unde a vizitat câteva vinării.

Recent, Aeroportul Internațional Chișinău a fost distins cu „Big See Tourism Award” (Premiul Mare) la Festivalul Creative Tourism din Slovenia pentru designul Business Lounge-ului. Festivalul din Slovenia reprezintă o platformă originală pentru evaluarea, promovarea și identificarea reușitelor semnificative din sud-estul Europei, iar la ediția din acest an au participat 18 țări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente