Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), KulturKontakt Austria și cu suportul financiar al Liechtenstein Development Service (LED) organizează Conferința Națională „Guvernare eficientă și viabilă a instituțiilor de învățământ profesional tehnic”. Evenimentul va avea loc pe 21 și 22 noiembrie la Palatul Republicii, Chișinău.

Scopul conferinței este de a stabili conexiuni antreprenoriale între predare/învățare, generarea de venituri și viabilitatea instituțională a Instituțiilor de Învățământ Profesional Tehnic din Republica Moldova.

În prima zi de conferință vor fi prezentări ținute de vorbitori, profesioniști din domeniu de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, reprezentanți ai KulturKontakt Austria, experți de la CEDA, dar și directori ai instituțiilor de profil.

În ziua a doua se vor desfășura ateliere de lucru axate pe identificarea realizărilor, dificultăților și soluțiilor în pregătirea profesională și angajarea în câmpul muncii, dezvoltarea activităților antreprenoriale generatoare de venit și a capacității centrelor de excelență, trecerea la autogestiune financiar economică etc. Rezultatele obținute vor fi prezentate și analizate de toate grupurile implicate.

Reamintim că, evenimentul va avea loc joi și vineri, pe 21-22 noiembrie 2019, la Palatul Republicii, strada Maria Cebotari 16, Chișinău.

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) este o organizație neguvernamentală. CEDA sprijină reformele în educație, promovează antreprenoriatul, activitățile generatoare de venit ca temelie pentru formarea profesională de calitate și educația pentru carieră, având drept țel formarea și valorificarea competențelor profesionale, a inițiativei individuale și a spiritului antreprenorial.