Lungmetrajul „Joker" al Warner Bros. Pictures a bătut recordul încasând un miliard de dolari la nivel internațional. Lungmetrajul este prima producție din lume care a atins această cifră, făcând parte din categoria filmelor „R” (Restricted, adică este interzis spre vizionare adolescenților cu vârsta de până la 17 ani neînsoţiți de un adult), scrie Forbes.

Creatorii filmului au declarat că mizează pe un venit de 1 miliard de dolari și așteptările lor s-au adeverit. „Joker” este primul film din categoria „R” și este al treilea film produs nu de Disney sau Universal, care a strâns peste 1 miliard de dolari în ultimul an. Înainte, această sumă au reușit s-o doboare Aquaman (1,048 miliarde de dolari) și Spider-Man: Departe de casă (1,031 miliarde USD).

Filmul „Joker” ar putea fi nominalizat la 16 categorii la Oscar.

Conducerea companiei crede că va putea lupta în asemenea categorii ca „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor”, „Cel mai bun actor”, „Cel mai bun actor din planul secundar”, „Cea mai bună actriță din planul secundar”, „Cea mai bună montare” și altele.

După premiera filmului, criticii din domeniu au spus că Joaquin Phoenix este unul dintre actorii care merită premiul. În ultimii 18 ani, Joaquin a fost nominalizat la Oscar de două ori pentru „Cel mai bun rol masculin” și o dată pentru „Cel mai bun actor din planul secundar”, însă, deocamdată, nu a reușit să obțină râvnitul premiu.

Numărul de categorii la care va fi prezentat filmul va fi făcut public pe 13 ianuarie 2020, când membrii Academiei Americane de Cinematografie vor stabili lista finală.