Astăzi are loc ședința ordinară a guvernului condus de Maia Sandu. Concomitent cu ședința condusă de prim-ministra în exercițiu Maia Sandu, prim-ministru desemnat Ion Chicu prezintă cabinetul de miniștri.

Aceasta ar putea fi ultima ședință a guvernului condus de Maia Sandu, dacă guvernul anunțat de Ion Chicu va primi votul de încredere a parlamentului. Vezi mai jos ședința guvernului live.

Amintim că, Igor Dodon a desemnat un nou prim-ministru. Este vorba despre Ion Chicu care, la momentul de față, ocupă funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova. Acesta are la dispoziție 15 zile ca să-și formeze echipa de guvern și să se prezinte în fața parlamentului. Ulterior, dacă guvernul nou propus va fi votat de 51 de deputați, acesta va intra în exercițiu.

Ion Chicu are 47 de ani, s-a născut în satul Pârjolteni, raionul Călărași, ocupă în prezent funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova. Anterior, acesta a fost ministru al Finanțelor, în perioada 10 decembrie 2018-8 iunie 2019, în guvernul Filip, iar între 2 ianuarie și 12 decembrie 2019 a fost secretar general de stat în același minister. În 2006, acesta a fost viceministru al Finanțelor în guvernele controlate de PCRM – Tarlev 2 și Greceanîi 1.