Sergiu Litvinenco: „Dodon a încălcat legislația când a desemnat noul prim-ministru.” Alexandru Tănase spune că totul a fost conform legii

cc5b02c6-1b46-4e07-a07f-4436e4c9be20-1280×720

Deputatul ACUM Sergiu Litvinenco a declarat că președintele Igor Dodon a încălcat Constituția când l-a desemnat pe Ion Chicu în funcția de prim-ministru. Pe de altă parte, fostul președinte al Curții Constituționale Constantin Tănase spune că nu a încălcat nimic.

„Potrivit art. 13, al. 3 din Legea cu privire la guvern spune că: «Prim-ministrul își prezintă în scris demisia președintelui Republicii Moldova în termen de cel mult trei zile calendaristice de la data adoptării moțiunii de cenzură.» O astfel de cerere nu a fost. Ceea ce a făcut Dodon ieri, când a desemnat un candidat la funcția de prim-ministru, este o încălcare vădită a art. 11 și 13 din Legea cu privire la guvern.” Vom vedea dacă este oportun să mergem la Curtea Constituțională”, a concluzionat deputatul.

Pe de altă parte, UNIMEDIA a discutat cu fostul președinte al CC, Alexandru Tănase, cu privire la declarația deputatului Litvinenco: „Legea Supremă a țării nu pune condiționalități șefului statului privind desemnarea unui nou premier, după ce a fost demis guvernul. Există o singură situație când președintele nu poate veni cu propriul decret, doar atunci când se crează o majoritate parlamentară formalizată. În rest, nu există niciun fel de restricții!”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente