Ambasada Italiei în Republica Moldova, în colaborare cu partenerii săi, organizează, în perioada 18-24 noiembrie, cea de-a IV-a ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, care se va petrece concomitent în cele 300 de sedii diplomatice din întreaga lume.

Obiectivele ediției din acest an sunt:
# promovarea Dietei Mediteraneene și a ingredientelor sale;
# valorificarea tradițiilor enogastronomice ale regiunilor și teritoriilor italiene;
# activități de instruire pentru promovarea unei relații de lungă durată între studenții facultăților alimentare și bucătarii italieni și locali.

Vizual Săptămîna bucătărei Italiene
Vezi mai jos agenda evenimentelor.
# Luni, 18 noiembrie, Camera de Comert Italo-Moldava si Consulatul Onorific al Moldovei din Firenze, în colaborare cu Ambasada Italiei, organizează recepția de inaugurare „SERATA TOSCANA”, care va avea loc la Radisson Blu, la care vor participa oaspeți de onoare.
# La 19 noiembrie, va fi testată execelența vinurilor italiene în cadrul seratei MOMENTO di VINO de la Court Yard by Marriott: aici invitații se vor putea delecta cu note și arome ale vinurilor desăvârșite, completate de savoarea bucatelor italiene.
# La 20 noiembrie, copiii dintr-un centru de plasament din Chișinău vor învăța prin joc cum se prepară pastele după o rețetă unică italiană. Master class-ul va fi susținut de către un partener;
# La 21 noiembrie, Bucătăria Mediteraneană va fi redescoperită la seminarul susținut de delegaţia din România a Federaţiei Italiene a Bucătarilor, care va avea loc la Facultatea Tehnologiilor Alimentelor a Universităţii Tehnice din Moldova;
# Pe 22 noiembrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, va continua celebrarea Săptămânii Bucătăriei Italiene pe notele muzicii clasice.

LE DIV4S ITALIAN SOPRANOS și ale trupei BRIO SONORES, ne vor teleporta în peninsula italică.
# Șirul evenimentelor se va încheia la Centrul Comercial MallDova, unde la 23 noiembrie oaspeții sunt așteptați să guste din bucate tradiționale italiene, să vadă cum se prepară mozzarella și să asiste la concursul „Masterchef”, care va avea drept concurenți artiști, influenceri activi în mediul online și copii.