(doc) Oficial: Cine va fi în guvernul „tehnocrat” condus de către Ion Chicu

ion-chicu-920×518

Ion Chicu a venit astăzi în parlament pentru a cere votul de încredere. Garnitura guvernamentală include o serie de consilieri și persoane din jurul lui Igor Dodon, printre care Victor Gaiciuc, Victoria Dumbrăveanu sau Fadei Nagacevschi.

Componența guvernului:

Ion Chicu, fost ministru al finanțelor în guvernul Filip, consilier al lui Igor Dodon pe probleme economice.

Sergiu Pușcuța, director al Serviciului Fiscal de Stat, înaintat la funcția de viceprim-ministru, ministru al finanțelor.

Alexandru Flenchea, șef al biroului Politici de reintegrare, propus la funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare.

Anatol Usatîi, ministru al economiei și infrastructurii. A fost secretar de stat în guvernul condus de Filip, iar după alegerea Irinei Vlah pentru al doilea mandat, presa scria despre el că va fi propus la funcția de prim-adjunct al bașcanului Găgăuziei.

Pavel Voicu, ministru al apărării în guvernul condus de către Maia Sandu, fost consilier al lui Igor Dodon, va fi propus la funcția de ministru al afacerilor interne.

Fadei Nagacevschi. Este jurist al PSRM și este propus la funcția de ministru al afacerilor interne.

Victor Gaiciuc, consilier al lui Igor Dodon, propus în funcția de ministru al apărării.

Corneliu Popovici, propus la funcția de ministru al educației, culturii și cercetării. Și el este consilier al lui Igor Dodon în domeniul educației, culturii și cercetării.

Victoria Dumbrăveanu, propusă la funcția de ministru al sănătății, muncii și protecției sociale, este și ea consilieră a lui Igor Dodon pe acest domeniu.

Ion Perju, ministru al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, este și el consilier al lui Igor Dodon pe domeniul agriculturii. El l-a însoțit pe Igor Dodon în o serie de vizite la Moscova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente