(video) Booo! Șapte filme înfiorătoare pentru seara de Halloween

film horror
Foto: usatoday.com

În această noapte sărbătorim cea mai înfiorătoare zi din acest an – Halloween. Dacă te numeri printre cinefili și ești în căutare de un horror bun pentru această seară, atunci să știi că am realizat un top de filme bune.

Indiferent la care dintre ele alegi să te uiți, așteptăm un comentariu cu impresii după vizionare.

# Hereditary

Regie: Ari Aster
Gen: dramă, horror
Durată: 126 de minute
Notă IMDb: 7,30

După decesul subit al lui Ellen, capul familiei Graham, fiica ei începe să descopere o serie de secrete întunecate ale bătrânei care acum afectează armonia întregului cămin. Cu cât află mai multe, cu atât se văd cu toţii mai prinşi fără scăpare în sinistrul destin moştenit.

# Get Out

Regie: Jordan Peele
Gen: horror, mister
Durată: 103 minute
Notă IMDb: 7,7

O privire deloc confortabilă asupra a ceea ce se poate întâmpla când un afro-american vizitează familia iubitei albe la o fermă izolată.

# A Quiet Place

Regie: John Krasinski
Gen: dramă, horror
Durată: 90 de minute
Notă IMDb: 7,5

O familie cu doi copii duce o existență izolată, în liniște deplină, de teama că o amenințare nevăzută care atacă la cel mai mic sunet îi va nimici.

# Busanhaeng

Regie: Sang-ho Yeon
Gen: acţiune, horror
Durată: 118 minute
Notă IMDb: 7,5

În timp ce în Coreea de Sud izbucnește o epidemie care transformă oamenii în zombi, câțiva pasageri fac tot ce pot pentru a supraviețui într-un tren care călătorește de la Seul la Busa.

# Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (Bedevilled)

Regie: Jang Cheol-so
Gen: crimă, dramă, horror
Durată: 115 minute
Notă IMDb: 7,3

Hye-won ajunge pe insula Moo-do, unde a copilărit. Insula, aproape pustie, este locuită de niște bătrâne senile, de Bok-nam, prietena ei din copilărie, și de familia acesteia – un soț bizar, fratele acestuia și fiica minoră a lui Bok-nam. Toți o primesc cu căldură, însă în scurt timp Hye-won se convinge că de fapt singura care se bucură cu adevărat de sosirea ei e Bok-nam.

# Death Proof

Regie: Quentin Tarantino
Gen: crimă, thriller
Durată: 114 minute
Notă IMDb: 7,0

Pentru cea mai tare DJ-iță din Austin, Jungle Julia, apusul este o ocazie perfectă ca să piardă vremea prin oraș cu cele mai bune prietene ale sale. Fetele sunt frumoase de pică, așa că nu puține sunt capetele care se întorc după ele. Dar una dintre priviri e departe de a fi inocentă: sub fața brăzdată de cicatrice a Cascadorului Mike se ascunde un psihopat. Hobby-ul lui este să ia autostopiste în monstrul pe patru roți pe care-l conduce și să le ucidă cu cascadoriile sale.

# Let Me In

Regie: Matt Reeves
Gen: dramă, fantastic, horror
Durată: 116 minute
Notă IMDb: 7,1

Anii ’80. Într-un orășel acoperit de zăpadă din statul american Colorado, un puști de zece ani are o mulțime de pătimit din cauza unor derbedei de la școală, care nu-l lasă în pace nicio clipă. Gândurile de răzbunare și frustrarea neputincioasă a protagonistului își află leac în prietenia acestuia cu o vecină de aceeași vârstă, Abby.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente