Dumitru Ivanov ar putea fi cel mai tânăr consilier din viitorul Consiliul Municipal, acesta s-a născut la 22 septembrie 1997 și a fost pe poziția 14 pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma Da și PAS”. Acesta a învățat la liceul Mihai Eminescu din Chișinău, de asemenea la Universitatea Tehnică din Moldova. Până a candida la alegerile locale, Dumitru Ivanov era consilierul deputatului Radu Marian.

Potrivit datelor #diez, Blocul ACUM va avea 19 consilieri municipali, astfel poziția 14 a lui Dumitru îi oferă șansă să reprezinte tinerii în CMC.

De ce a candidat la funcția de consilier municipal

„De-a lungul timpului, am implementat mai multe proiecte în oraș printre care amenajarea a cinci terenuri de joacă pentru copii pe str. Independenței 38, Independenței 38/2, Nicolae Titulescu 20, Zelinski 2 și Cuza Vodă 10. Am câștigat un proiect de reparație a drumului de acces dintre blocul 9 UTM (bd. Dacia 39) și blocurile de pe bd. Cuza-Vodă 13/3, am restabilit împreună cu cetățenii iluminatul pe bd. Cuza-Vodă 15/1 și bd. Dacia 38.

Doresc să devin consilier municipal pentru a continua să implementez și să inițiez, împreună cu echipa, proiecte care vor duce la dezvoltarea mun. Chișinău”, spune Dumitru.

De ce a ales partidul pe care îl reprezintă

dumitruivanov3

„Sunt membru PAS de trei ani și am trecut concursul de a fi consilier pe lista PAS. Odată ce s-a decis să suștinem candidatura lui Andrei Năstase la funcția de primar și să participăm la alegeri ca Blocul electoral «ACUM Platforma DA și PAS», s-a constituit lista comună a Blocului electoral”, explică Dumitru.

Care vor fi prioritățile sale în consiliu

„Prioritățile mele pentru mun. Chișinău sunt acele priorități pe care le-a anunțat Blocul electoral «ACUM Platforma Da și PAS» și Andrei Năstase pentru municipiul Chișinău.

Personal o să am două priorități principale: Chișinău să obțină titlul de Capitală Europeană a Tineretului și ca toate curțile din oraș să fie amenajate (drumurile din curți și de lângă școli și grădinițe să fie reparate și iluminate, să fie amenajate terenuri de joacă pentru copii și terenuri de sport și fitness și spații verzi).

În contextul în care anul acesta nu s-a desfășurat proiectul de Bugetare Civilă, o altă prioritate ar fi implementarea până la capăt a proiectelor din edițiile anterioare a Bugetului Civil 2017 și 2018 și relansarea acestui proiect util în care cetățenii decid cum să gestioneze o parte din banii publici ai municipalității”, spune Dumitru Ivanov.

dumitruprotest

Mai jos vedeți CV-ul acestuia.