Astăzi, 20 octombrie 2019, în ziua desfășurării alegerilor, centrele multifuncționale ale ASP vor activa conform unui program special de muncă. Astfel, centrele vor fi deschise în intervalul orar 7.0-21.00.

Agenţia Servicii Publice (ASP) va elibera în mod gratuit buletine de identitate provizorii și vor înmâna actele de identitate confecționate.

Cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la centrele multifuncționale și serviciile eliberare a actelor de identitate în a cărei rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară care este valabilă. Procedura de eliberare a buletinului de identitate provizoriu durează în mediu 15 minute.

Cetățenii Republicii Moldova, care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 20 septembrie-17 octombrie 2019, pot ridica buletinul de identitate până la ziua alegerilor inclusiv și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Informații detaliate despre programul serviciilor prestate de Agenția Servicii Publice, lista documentelor necesare, termene, tarife și înlesniri, pot fi vizualizate pe site-ul instituției sau obținute la numerele de telefon 14909 (apeluri naționale) și (+373)022 257 070 (apeluri internaționale).

Telefon de contact pentru relații cu reprezentanții mass-media: 022 504 070.