În 2017, echipa #diez a încercat să imortalizeze cele mai importante lucruri care s-au întâmplat în istoria Internetului moldovenesc și a făcut lista persoanelor care întâmplător au ajuns să fie legende, iar citate de-ale lor să fie folosite în uz curent.

La doi ani de la acest material: Persoanele din Moldova care au ajuns întâmplător legendele Internetului moldovenesc, pe două din aceste persoane le găsim în plină campanie electorală la alegerile locale din 20 octombrie 2019.

Cimișlia Dansează

Ion Cornescu s-a făcut remarcat prin introul unei emisiuni care are tematica dansului la televiziunea locală Media TV Cimișlia în anii 2016-2017, iar acum toți știu că Cimișlia dansează, mai ales că vloggerul Andrei Bolocan a folosit și hashtagul #CimișliaLegalizează.

Acum, Ion Cornescu folosește sintagma Cimișlia Votează și este candidat independent la postul de consilier raional.

cornescu1

cornescu2

Ialoveni SWAG

În anii 2012-2013, o odă adusă prieteniei a înmuiat multe inimi, care venea direct din inima Ialoveniului și vorbea despre viața dură de acolo.

La alegerile locale din 20 octombrie, Vitalie Florea candidează din partea Partidului Democrat la funcția de consilier la Ialoveni.

vitalieflorea

Într-un mesaj pe Facebook scrie:

„Stimați locuitori ai orașului Ialoveni,
Sunt mândru că m-am născut și locuiesc în orașul Ialoveni, un orășel frumos și dezvoltat. În ultimii ani, am avut ocazia să mă implic în diferite activități alături de liderii adevărați ai raionului Ialoveni, care au o experiență bogată în spate și de la care am învățat mai multe referitor la ceea ce înseamnă munca în echipă, consolidare și dedicație, iar asta m-a determinat să accept să candidez la funcția de consilier în Consiliul Raional Ialoveni pe lista Partidului Democrat din Moldova. Sunt convins că această echipă este unica care poate oferi realizări concrete locuitorilor orașului nostru, pentru că noi suntem orientați spre fapte, nu vorbe!

Vă propun să analizați care va fi soarta proiectelor realizate pentru or. Ialoveni de către echipa PDM dacă vom lăsa să vină la conducerea orașului și raionului oameni incompetenți, căci vedem cu toții cât de ușor a stopat actuala guvernare proiectele inițiate de PDM (drumuri bune, ajutoarele sociale etc).

Eu vă îndemn să faceți alegerea corectă pe 20 octombrie și să votați echipa PDM pe listele Consiliului Local și Consiliului Raional.”

BONUS: Pavel Turcu

pavelturcu

Așa arată Pavel Turcu în 2019

Pavel Turcu, spunea Nicu Apostu, a fost primul proiect care a unit blogosfera moldovenească și a transformat un simplu paznic într-o vedetă națională, chiar dacă, spre final de trend, Pavel nu a fost foarte mulțumit de ceea ce s-a întâmplat. Dintr-o persoană respinsă la preselecția inițială, a ajuns să cânte în finala Eurovision Moldova 2010.

Moda de a avea tangențe politice, Pavel Turcu a dat-o în 2017, atunci când s-a poziționat ca analist politic.