Profesoarele de la Colegiul de Ecologie, care au apărut în imaginile publicate pe internet în care se plângeau că primesc mită prea mică de la elevi, își continuă activitatea. Mai mult, acestea amenință elevii că se vor răzbuna. Despre asta a scris Ministra Educației, Liliana Nicolaescu Onofrei.

„Dragi elevi ai Colegiului de Ecologie, considerăm ferm instituția de învățământ trebuie să fie pentru dumneavoastră un mediu sigur, bazat pe corectitudine și profesionalism. În continuare, vom monitoriza atent cazul descris pentru a ne asigura că vor fi aplicate sancțiuni proporționale faptelor și vom întreprinde acțiuni în vederea asigurării unui proces educațional desfășurat într-un climat emoțional favorabil”, a scris ministra pe pagina de Facebook.

Totodată, Onofrei a mai punctat și un mesaj administrației Colegiului de Ecologie să respecte cadrul legal, codul de etică și întreprinderea unor acțiuni corespunzătoare rezultatelor anchetei.

Amintim că pe 26 septembrie, potrivit unui comunicat de presă al CNA, două profesoare de la Colegiul de Ecologie din Chișinău au fost escortate pentru a fi audiate în cadrul unei cauze penale în care acestea sunt bănuite de trafic de influență.

Femeile erau suspectate că ar fi pretins și perceput bani de la elevi în schimbul favorizării acestora la examene sau pentru majorarea notelor. CNA a oferit presei și un video în care cele două sunt filmate plângându-se pe elevi că au adunat 1 200 de lei în loc de 1 850.