CEC și CECEM Chișinău au contestat la instanțele superioare hotărârea care îi dădea dreptul lui Codreanu să candideze

cec

Comisia Electorală Centrală și CECEM Chișinău au contestat hotărârea cu privire la admiterea celor aproape 800 de semnături pentru înregistrarea lui Ruslan Codreanu. Astfel, potrivit candidatului independent, se dorește tergiversarea procesului de înregistrare a acestuia.

„Pentru simplul fapt că nu au binevenit să ia listele să vadă că acolo scrie suburbii, ei trebuie să-și dea demisia. Nu e nici o eroare și nici un temei legal pentru descalificarea acelor persoane. Judecătorii de la Curtea de Apel s-au închis cu toate semnăturile și, după o oră, au ieșit și au spus că sunt valabile. Ieri CECEM nici măcar nu s-au întâlnit”, a spus Codreanu într-o conferință de presă.

Totodată, Codreanu spune că se crează o impresie că politicienii își aleg alegătorii și nu invers. Fostul primar interimar face referință și la faptul că autoritățile din Moldova „s-ar inspira de la cele din Rusia”, unde au fost interziși o serie de candidați.

Amintim că marți, Curtea de Apel a dat dreptate lui Ruslan Codreanu și i-a validat 800 de semnături care l-au pus peste bariera de 10 mii și, astfel, l-au făcut eligibil de a candida independent la funcția de primar al capitalei. Totodată, ieri, miercuri, Codreanu a mers la CECEM să solicite înscrierea lui în cursă. Spre seară, Codreanu reclama deja tergiversarea acestui proces.

Taguri: #Locale 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente