Ruslan Codreanu solicită înregistrarea lui: „Nu există nicio altă opțiune”

Codreanu CEC contestă

Fostul primar interimar, Ruslan Codreanu, spune că organul de circumscripție electorală Chișinău are 24 de ore să-l înregistreze în cursa electorală după ce acesta a demonstrat, prin intermediul copiilor de la buletin, existența celor aproape 800 de persoane care au semnat pentru el, dar nu au fost luați în considerare.

„Am trecut bariera de 10 mii de susținători. Azi am trecut bariera și am depus cererea de înregistrare”, a spus Ruslan Codreanu.

Potrivit lui Codreanu, aceasta a fost hotărârea care a stat la baza neînregistrării acestuia. Astfel, odată cu validarea acelui număr de semnături, motivele neînregistrării candidatului au dispărut.

„Nu există nicio altă opțiune decât să mă înregistreze în cursă. Noi mai avem 10 zile și o să fim cei mai activi”, a spus Codreanu.

Amintim că CECEM Chișinău nu l-a înregistrat săptămâna trecută pe Ruslan Codreanu, după ce au constatat existența a aproape 1 800 de semnături nevalide. Ulterior, la examinarea acestora, aproape jumătate au fost validate, dar rămâneau 800 de semnături nevalabile, care îl puneau pe acesta sub bariera de 10 mii de semnături.

După ce ieri instanța a constatat că cele 800 de semnături au fost declarate valabile, Ruslan Codreanu poate astfel să solicite reintroducerea sa în cursa electorală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente