Învățătoarea de la liceul „Socrate” a depus o cerere de demisie, după ce mai mulți părinți s-au plâns că aceasta strigă la copii

69396735_2589062234490513_104476617073491968_o

Învățătoarea clasei I de la liceul „Socrate” din capitală care striga la copii a depus cererea de demisie. Cererea urmează să fie examinată de o comisie de etică.

Astăzi, orele copiilor din clasa I unde preda învățătoarea agresivă au fost suspendate, iar de mâine, elevii vor fi instruiți de o altă învățătoare, susține directorul instituției de învățământ, Ion Sirețeanu pentru TV8.

Managerul liceului spune că e prematur să fie trase concluzii legate de acest caz. „Este pentru prima dată când avem în discuție o asemenea situație, dar noi ne-am sesizat, avem ce avem de făcut. E problema cadrelor, de la bun început vor fi înlocuite orele cadrelor existente și vom organiza un concurs pentru acest post”, a menționat Ion Sirețeanu.

Directorul a spus că a purtat deja o discuție cu învățătoarea agresivă.

Procuratura municipiului Chișinău a anunțat într-un comunicat că s-a autosesizat, ca urmare a apariției în spațiul public a informației privind agresarea și amenințarea elevilor Liceului „Socrate” din Chișinău.

Procuratura investighează cazul prin prisma prevederii din Codul penal privind tratamentul inuman și degradant. În baza rezultatelor investigațiilor circumstanțelor cazului, Procuratura va întreprinde acțiunile procesual penale prescrise de lege, astfel încât dreptul la educație și demnitatea umană prevăzute de Constituție să fie respectate în instituțiile de învățământ.

Amintim că, vloggerul Ion Andronache a postat pe pagina sa de Facebook mai multe înregistrări în care se aude învățătoarea copilului său de clasa I. Aceasta strigă la elevi, îi umilește și îi amenință. Înregistrările au fost făcute în mod ascuns, după ce mai mulți copii din clasă s-au plâns pe atitudinea învățătoarei, iar părinții au observat schimbări de comportament la aceștia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente