(foto) Flashmob în capitală cu zâmbete. Mai mulți tineri au lipit stickere pe problemele din Chișinău

problemachisinau

În cadrul campaniei „Zâmbește, e gratis. Votează, e important”, tinerii voluntari, cât și locuitorii Chișinăului au lipit stickere pe ceea ce văd ei că sunt probleme în Chișinău. Potrivit Acțiunii pentru inițiativă civică, „Zâmbește, e gratis”, aceste stickere vor apărea în cel mai scurt timp în fiecare sector din Chișinău, cât și în suburbii.

sticker1 sticker2 sticker3 sticker4 sticker6 sticker7 sticker8 sticker9 sticker10

„Care e acel loc în oraș care vă face să zâmbiți? Spații în care vă puteți odihni ochiul, osul și omul din voi. Vrem astfel de locuri să devină cât mai numeroase în oraș, anume din acest motiv vă propunem să ne implicăm activ în identificarea zonelor problematice și semnalarea acestora. Să dăm un zâmbet de avertizare autorităților acolo unde ei cârpesc în loc să repare, unde ar trebui să fie coș de gunoi, dar nu este, acolo unde s-a promis, dar nu s-a făcut. Ca să cerem lucruri și soluții concrete de la viitorul primar, care va fi ales pe data de 20 octombrie și să-i taxăm pe cei care se laudă cu ceea pentru ce noi deja am plătit impozite.

Dumitru Țîra împreună cu Acțiunea pentru inițiativă civică „Zâmbește, e gratis. Votează, e important” vă prezintă stickerul care vă poate ajuta să vă exprimați părerea privind problemele orașului Chișinău. Mai jos vedeți modalitățile de utilizare și de unde puteți primi acest instrument zâmbăreț de implicare civică”, scrie pe pagina de Facebook Acțiunea pentru inițiativă civică „Zâmbește, e gratis”.

Cum se utilizează stickerele

lipteste1

Modalitatea de a utiliza acest sticker este simplă și veselă: dezlipiți banda de pe verso și lipiți pe o problemă din Chișinău, indiferent dacă e vorba de drumuri sau subterane distruse, gropi în asfalt, graffiti, locuri vandalizate sau murdare. Să nu fim egoiști, ca mai multă lume să vadă acest semnal. Faceți o poză și plasați-o pe o rețea socială pe care o utilizați. Folosiți hashtag-ul „#voteazaeimportant”.

Să fim corecți:

  1. Nu atacați proprietăți private;
  2. Nu lipiți stickere pe instituții de stat și monumente;
  3. Lipiți stickere în limita bunului simț, să fie frumos;
  4. În momentul în care lipiți stickerul, zâmbiți.

„Pentru a putea înlătura o problemă, trebuie să conștientizăm existența acesteia. Noi suntem cei care avem un rol important în deciderea viitorului capitalei, de aceea implicarea activă în rezolvarea problemelor este singura modalitate de a schimba ceva cu adevărat. Pentru a face rost de un sticker, ne puteți contacta prin mesaj pe pagina de Facebook sau la numărul de telefon 068712718. Sau totuși într-un mesaj pe pagina de Facebook, dar dacă e urgent, la numărul de telefon 068712718”, mai adaugă grupul de inițiativă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente