#Numultumesc este un tag care a devenit destul de popular în ultimele zile pe rețelele de socializare. Totul după ce mai mulți internauți prietenoși mediului au lansat o inițiativă care îndeamnă tinerii să renunțe la pungile de plastic.

Inițiatorul este Dumitru Alaiba, care a postat o fotografie pe pagina sa de Facebook și a îndemnat prietenii virtuali să aleagă o pungă eco-friendly atunci când merg la magazin.

„— Pungă doriți?
— Nu, mulțumesc.

La mine deja e automatizat acest dialog. Hai și alții, încă suntem puțini din ăștia. Nu este greu să ai la tine o torbă. Este o faptă bună pe care ai face-o în fiecare zi, cu ușurință. În Parlament avem inițiativa de a interzice pungile de plastic și alte recipiente de plastic, de unică folosință. Până atunci, dar și după, fiecare dintre noi ar trebui să depună un efort pentru a ne schimba comportamentul și obiceiurile. Lumea din jur poate fi schimbată și TU poți să-ți aduci aportul. Să recunoaștem, plasticul este pur și simplu soluția simplă, ușoară, leneșă”, a menționat acesta.

# În ce constă provocarea?

Să renunțați să cumpărați pungi de plastic la casă atunci când mergeți la magazin și să vă luați cumpărăturile în rucsac sau într-o torbă reutilizabilă. Tinerii sunt îndemnați să posteze fotografiile pe Facebook și să provoace alți trei prieteni să renunțe la pungile din plastic.

alaiba challenge

Foto: FB/Dumitru Alaiba

alina challenge

Foto: FB/Alina Andronache

alex challenge

Foto: FB/Alexandru Lebedev

ecaterina challenge

Foto: FB/Ecaterina Luțișina

marian challenge

Foto: FB/Radu Marian

pasha challenge

Foto: FB/Pasha Parfeni