(video) Pune-ți căștile pe cap și lasă-te condus de o voce sintetică. Fii actor pe scena Capitalei cu Remote Chișinău

S03_0313

Cu siguranță sunt așa filme pe care le-ai vizionat și care te-au lăsat profund impresionat. De câte ori ai încercat să te imaginezi în pielea personajelor principale? Suntem siguri că, nu doar o dată, te-ai gândit la: „ce ar fi dacă toate aceste lucruri ar deveni realitate?”, „care ar fi rolul meu atunci?”, „cum aș proceda?”. Nu, nu vrem să te încărcăm cu gânduri și idei filosofice. În acest articol îți vom povesti despre o experiență absolut nouă pentru țara noastră.

Acum să trecem la lucruri concrete. În acest material vei urmări un video despre Remote Chișinău, un spectacol-promenadă, în care 50 de oameni își dau întâlnire la cimitirul Catolic, își pun căștile pe cap și, ghidați de vocea sintetică, așa cum o știu de pe GPS, încep să exploreze orașul și să observe lucruri noi în locurile pe care le cunosc.

Este primul experiment de acest gen realizat la noi în țară. Acest tip de spectacol îți oferă posibilitatea să ieși din zona ta de confort și să fii atât performer, cât și spectator, iar scena, scena este orașul nostru drag – Chișinău.

Remote Chișinău chestionează inteligența artificială, big data și predictibilitatea umană, îmbinând organic spațiului public, noile tehnologii, jocurile de calculator și quest-ul.

Remote X este un produs al companiei teatrale Rimini Protokoll din Germania și a fost montat în peste 50 de orașe ale lumii.

Remote Chișinău este produs de Centrul de proiecte culturale Azart. Partener strategic Compania teatrală Sava Cebotari.

La o experiență pot participa până la 50 de persoane 12+.

Spectacolul va fi disponibil în trei limbi la alegere: română, rusă sau engleză.

Biletele le găsiți pe iTicket.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente