Poetul moldovean Emilian Galaicu-Păun a fost premiat la un concurs național din România

galaicu (1)
Foto: http://vipmagazin.md

Poetul Emilian Galaicu-Păun a fost distins zilele acestea cu Premiul pentru poezie al Festivalului Național „George Bacovia” din Bacău, România, ediția 2019. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc vineri, 13 septembrie la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău, în cadrul festivalului Bac-Fest.

„Emilian Galaicu-Păun a luat Premiul Bacovia pentru Cartea de poezie pentru volumul «A(II)Rh+eu (Poem) & Apa.3D (Poemelnic)», apărut la Editura «Cartier» în colecția Rotonda. În posesia Premiului Național Bacovia a intrat Ileana Mălăncioiu. Alexandru Cistelecan a luat premiul pentru critica poeziei, Ioana Vintilă – premiul pentru debut, iar Matei Vișniec – premiul special APB”, transmite moldpres.md.

galaicu 3

Menționăm că Bac-Fest 2019 este un festival organizat de Biblioteca Județeană „C. Sturdza” din Bacău, cu finanțare de la Consiliul Județean Bacău și cu sprijinul a numeroși parteneri.

galaicu 2

Emilian Galaicu-Păun s-a născut la 22 iunie 1964 în satul Unchiteşti, comuna Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti, într-o familie de intelectuali. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Chişinău (1986) şi doctoratul la Institutul de Literatură „M. Gorki” din Moscova (1989). Membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (1990) şi din România (1998). Membru al PEN Clubului. Este redactor pentru Basarabia al revistei „Vatra” din Târgu-Mureş, redactor-şef al Editurii „Cartier”, autor-prezentator al emisiunii „Carte la pachet” de la Radio Europa Liberă. Este Cavaler al Ordinului de Onoare (Republica Moldova, 2012) și al Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer (România, 2014).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente