Vizionează trei spectacole la prețul unui bilet. Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la Festivalul „Moldova Contact +”

image_207_11_large
Foto: fest.md

Petrece toamna în cel mai romantic mod posibil, la teatru. În data de 20 septembrie, ora 19.00, Teatrul Național Eugene Ionesco te așteaptă la Festivalul „Moldova Contact +” , unde veți putea viziona trei spectacole-performance venite din Polonia și SUA. Procurând un bilet, veți viziona toate trei spectacole.

# Primul spectacol – „Vezi în mine”

Coregrafie și concept: Dariusz Novak și Dor Mamalia, Polonia

Durata: 30 de minute

Avem tendința de a asocia intimitatea cu apropierea, iar apropierea cu un anumit set de experiențe împărtășite. Cu toate acestea, de fapt, persoanele complet străine, care nu și-au spus niciodată un singur cuvânt unor altora, pot împărtăși intimitatea – intimitatea manifestată printr-un schimb de priviri, printr-o aplecare a capului, printr-un zâmbet, printr-un dat din umeri. Apropierea care durează câteva minute sau de-a lungul unei melodii pe care o ascultă împreună; un acord fără cuvinte.

Încheierea este împărțită spontan din poveștile nespuse, adunate în jurul cântecului.

Intimitate, apropiere, singurătate – aceste stări inițiază și ne încurajează să căutăm interpretările lor prin intermediul corpului. Le citim pe fiecare în parte prin propriile noastre experiențe, amintiri și imagini, care – altoite în corp și spațiu – înfloresc în imaginea mișcării.

Dor Mamalia și Dariusz Novak au creat un duet „Vezi în mine”, care a fost prezentat în luna mai, 2018 la festivalul Kibbutzurich. Aceeași lucrare a fost prezentată la Teatrul Korzo din Haga, Amsterdam, Paris, Moscova, Regensburg, Sankt Petersburg, Ekaterinburg, Tel Aviv și Varșovia.

# Al doilea spectacol – „Memoria despre viitor”

Concept și coregrafie: Chris Aiken și Angie Hauser, SUA

Durata: 30 de minute

Chris și Angie sunt artiști recunoscuți la nivel internațional pentru abilitatea de a găsi posibilitați compoziționale, dinamice și imprevizibile în improvizație. Din 2003 ei creează proiecte de dans ce îmbină fizicitatea cu muzicalitatea și capacitatea lor de a angaja imaginația poetică a publicului.

# Al treilea spectacol – „Moment unic”

Rezultatul Laboratorului de Performance din cadrul Festivalului CONTACT+.

Concept: Chris Aiken și Angie Hauser, SUA

Participanți: un grup de artiști internaționali, participanți ai festivalului și laboratorului de performance „Moment unic”.

Unde sunt când dansez? Cine și cu cine dialoghează? Cum pot face o alegere creativă și atentă în raport cu mine, cu ceilalți și cu mediul meu? Această prezentare este despre cum jucăm unul cu altul o acțiune, o percepție și o imaginație, în timp ce ne atingem de poezia noastră interioară.

Între spectacole va fi o pauză de 15 minute.

Biletele pot fi procurate la numărul de telefon 022-233-833 și pe iTicket.md.20 septembrie poster

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente