Poliția a supus verificării firmele de taxi din Capitală. Ce nereguli au fost depistate

foto-16.09

Poliția Capitalei a efectuat verificări, în perioada 9-13 septembrie, la firmele de taxi. Polițiștii au supus verificării 64 de unități de transport ce prestează servicii de taxi. Verificările au drept scop responsabilizarea conducătorilor auto și a administratorilor să respecte regulile de exploatare a unităților de transport.

În urma verificărilor, forțele de ordine au depistat mai multe contravenții cum ar fi: vehicule reutilate și care nu au fost supuse testării tehnice, defecțiuni tehnice în sistemul de frânare, defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, fisuri în parbrize, plăcuțe de înmatriculare ce nu corespund standardelor (indescifrabile), lipsa semnului distinctiv „GAZ” la unitățile de transport care au instalat utilaj de gaz.

În urma verificărilor fiind întocmite 22 de procese-verbale cu privire la contravenție, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităților de transport cu aplicarea amenzilor de la 300 la 900 de lei și două puncte de penalizare, mecanicului firmei i-a fost aplicată amendă în mărime de 1 500 de lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum și a celor care nu sunt înmatriculate, ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, de către persoanele responsabile, ridicate plăcuțe de înmatriculare și neadmiterea ieșirii în oraș a 11 unități de transport.

Poliția Capitalei va continua activitățile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenții economici sunt atenționați să respecte prevederile legale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente