Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău împlinește săptămâna viitoare 130 de ani de la fondare. În acest sens, joi, pe 19 septembrie, la ora 11.00, sunteți invitați în Foișorul pentru muzică din Grădina Botanică a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, unde va avea loc conferința de presă consacrată aniversării.

În acest context, va fi prezentat programul manifestărilor aniversare care se vor desfășura pe parcursul lunilor septembrie-octombrie. Totodată, va fi lansat Ghidul muzeului, ediția a 2-a, revăzută și completată de autorul Mihai Ursu.

Lucrarea cuprinde repere din istoria primului muzeu public din Basarabia, prezentarea direcțiilor sale de activitate contemporane, filialelor și a celor mai valoroase colecții de patrimoniu, precum și un ghidaj complet în expoziția permanentă „Natura. Omul. Cultura”.

Noua ediție a volumului a fost completată cu informații privind realizările instituției pe parcursul ultimului deceniu, noi imagini ale unor importante piese de patrimoniu.

Vezi și:

Cunoaște istoria Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău