Reprezentanții Liceului Teoretic „Orizont” din Capitală au venit cu o reacție referitor la cazurile de infecție virală a celor 128 de elevi și profesori.

Într-un comunicat de presă se specifică că reprezentanții liceului au întreprins măsurile necesare pentru a preveni răspândirea infecției în cadrul tuturor filialelor. Prin urmare, după semnalizarea cazurilor, administrația filialei Ciocana a invitat instituțiile ANSA și Centrul de Sănătate Publică pentru a întreprinde măsurile necesare.

„La fiecare filială a instituției sunt folosite aceleași produse alimentare, iar în alte filiale adresări similare nu au fost înregistrate.
În încăperea blocului alimentar a Liceului din sectorul Ciocana, astăzi, se face dezinfectare cu scopul prevenirii răspândirii infecției virale. Săptămâna viitoare vor fi rezultatele de laboratorul epidemiologic care vor dovedi motivul îmbolnăvirii”, se precizează în comunicat.

Anterior, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) confirmă înregistrarea unui caz de grup de boală diareică acută printre elevii și angajații Liceului Teoretic „Orizont”, filiala Ciocana, din Chișinău. Din datele anchetei epidemiologice, în prezent sunt depistate 128 de cazuri suspecte cu semne clinice de boală diareică acută, inclusiv o parte cu semne clinice catarale. Vârsta persoanelor bolnave este între 9 și 35 de ani.

Detalii noi despre cazul intoxicării a 128 de copii și profesori de la liceul „Orizont”