În ziua de 7 septembrie, peste 50 de persoane s-au adunat la prima „Cursă de Seară” de Caritate Hospices of Hope Moldova, pregătindu-se pentru Chișinău International Marathon 2019. Pe lângă niște rezultate productive în domeniul sportului, tinerii au demonstrat că le pasă de oamenii ce-i înconjoară, susținând astfel bolnavii incurabili din regiunile Republicii Moldova.

Începând cu 2,5 km și ajungând chiar la 10 km, participanții au alergat kilometraje diferite, însă scopul lor principal a fost să îşi arate sprijinul față de organizatorii evenimentului, „Hospices of Hope Moldova”, făcând o donație pentru participare. În urma evenimentului au fost colectați peste șapte mii de lei, fonduri care vor acoperi costul pentru 15 vizite la persoanele care se confruntă cu o boală incurabilă.

castigatori

Dacă dorești și tu să susții această cauză frumoasă, o poți face alăturându-te campaniei #HopeInMotion. Aleargă una dintre distanțele propuse la Chișinău International Marathon 2019, organizat pe 29 septembrie, și colectează câte 100 lei per km alergat. Astfel, vei asigura pacienții din cinci regiuni ale Republicii Moldova să fie vizitați la domiciliu de către medici, asistenți medicali, sociali și psihologi, de altfel aceștia vor putea să primească îngrijirea de care au nevoie, absolut GRATUIT.

DSC_6265-min

Cursa de Seară de Caritate Hospices of Hope Moldova a fost debutul acțiunilor organizate pentru a marca Ziua Internațională a Îngrijirilor Paliative și Hospice.

De la lansarea proiectului „Rețeaua Națională de Servicii de Îngrijire Paliativă”, peste 1 100 de persoane au beneficiat de servicii calitative de îngrijire paliativă, peste 28 000 de vizite și consultații au fost efectuate, peste 40 de persoane au fost instruite în diferite aspecte ale îngrijirii paliative și a fost importat și distribuit ajutor umanitar sub formă de peste 28 000 de pungi pentru stomă și accesorii către cei care le necesită.

design-v5

Puteți să vă înregistrați pentru participare, completând formularul aici.