Pentru cei care vor să petreacă în sânul naturii ultimele weekenduri ale sezonului și, în același timp, să revină la rădăcini, am făcut o listă cu cele mai bune pensiuni agroturistice din Moldova. Pentru senzații cât mai puternice, turiștii sunt invitați să se cazeze la pensiuni. Localnicii oferă atât odihnă tradițională, cât și o vacanță cu participare la lucrări agricole, pregătirea meselor tradiționale, familiarizare cu folclorul local și tradițiile naționale, inclusiv cele gastronomice. De asemenea, turiștilor le sunt propuse master class-uri, lecții de gătit, grădinărit, pescuit, călărit - alegerea vă aparține!

VILA ROZ

vila-roz

Vila Roz este o denumire care se justifică pe deplin. Aceasta s-a născut din dragostea pentru trandafiri, care sunt cultivați chiar în grădina locală. În general, acesta este un exemplu viu al turismului rural. Pensiunea este situată pe râul Răut, alături de complexul arheologic Orheiul Vechi. Gospodina casei, Liubovi Răilean, născută în acest sat, va vorbi cu bucurie despre specificul regiunii și tradițiile moldovenești, precum și vă va servi cu bucate delicioase.

Unde: satul Trebujeni, Orhei

Contacte: + (373) 23 556 243

www.vilaroz.com

CASA DIN LUNCĂ

CASA DIN LUNCĂ

Prima casă de oaspeți din Moldova, fondată în gospodăria familiei Benzin, în satul Trebujeni. Complexul este compus din 7 camere amenajate în stil tradițional moldovenesc și dispune de toate comoditățile. De asemenea, aici puteți gusta din bucătăria moldovenească, adulții se pot relaxa la piscină, iar copiii se pot juca pe terenul de joacă, se pot plimba cu căruța trasă de cai sau cu barca pe râu.

Unde: satul Trebujeni, Orhei

Contacte: (+373) 23 556 044

www.casadinlunca.com

CASA DE SUB STÂNCĂ

CASA DE SUB STÂNCĂ

Casă de oaspeți în stil rustic este situată sub cea mai frumoasă stâncă din satul Trebujeni. Pe lângă bucatele gustoase, puteți învăța să gătiți bunătăți tradiționale și să țeseți păpuși și pălării din paie.

Unde: satul Trebujeni, Orhei

Contacte: (+373) 69 610 260

www.pensiuneorhei.com

ECO-RESORT BUTUCENI

ECO-RESORT BUTUCENI

Dacă aveți puțin timp, dar doriți să vedeți toată Moldova și, de dorit, într-un singur loc, trebuie să veniți la Eco-Resort Butuceni. La doar 60 km de Chișinău, puteți trăi viața unui adevărat sătean: veți hrăni animalele, veți mulge vaca, veți strânge ouăle, veți coace un colac – toate acestea în timp ce veți asculta istoria locurilor de la localnici. Dacă veți vrea să vă sustrageți atenția de la tradițiile plăcute, puteți merge pe stânci sau vă puteți relaxa la SPA local.

Toate cabanele sunt construite din materiale ecologice, iar norocoșii pot chiar să doarmă pe un cuptor adevărat.

Unde: satul Butuceni, Orhei

Contacte: (+373) 79 617 870

www.pensiuneabutuceni.md

HANU LUI HANGANU

Hanul-lui-Hanganu

Aici puteți veni oricând pe parcursul anului. Dacă veniți vara, veți face plimbări cu barca pe Nistru sau cu căruța în împrejurimile satului. Dacă veți decide să veniți în timpul iernii, veți patina pe râul înghețat sau veți admira regatul de gheață, ajungând până la cascada Țipova, care se află în apropiere; vă veți putea încălzi la un șemineu confortabil. Bineînțeles, nu veți rămâne înfometat – veți gusta specialitatea casei în familia Hanganu – sarmalele.

Unde: satul Lalova, Rezina

Contacte: (+373) 67 112 412

www.hanulhanganu.md

BAHMUT CLUB

BAHMUT CLUB

Pentru a vă uni cu natura, veniți în Rezervația Plaiul Fagului, unde puteți găsi dealuri mai înalte și puteți face hiking.

Chiar și o zi va fi suficientă pentru a vă simți un cuceritor al înălțimilor. O astfel de plimbare vă va ajuta cu siguranță să vă odihniți de agitația orașului și să vă bucurați de peisaje uimitoare pentru un an înainte. Iar dacă veți decide să rămâneți mai mult, pregătiți-vă pentru o adevărată aventură în inima Codrilor. Vara, aici sunt derulate filme în aer liber, sunt organizate concerte de jazz și focuri de tabără.

Din Chișinău puteți ajunge aici cu trenul.

Unde: satul Bahmut, Ungheni

Contacte: (+373) 68 303 303

www.bahmut.club

Acest material este produs la inițiativa Centrului de Informare pentru Turiști în cadrul campaniei #HaiLaMineAcasă, realizată de către Asociația Națională pentru Turism Receptor și Poliția de Frontieră, cu sprijinul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid.

Conținutul acestei publicații nu reflectă neapărat punctul de vedere al ANTRIM, Poliției de Frontieră, USAID, Guvernelor S.U.A., Suediei sau al Marii Britanii.