Megapolis e de vânzare. Cât costă centrul comercial de la marginea orașului

mall

Compania „Shan Lian International Group” SRL, care deține centrul comercial Megapolis Mall de la Ciocana, a decis să scoată la licitație imobilul, potrivit logos-press. Licitația ar urma să aibă loc pe 20 septembrie, iar prețul inițial al lotului este de 173 700 de milioane de lei.

Pe 4 martie 2019, Judecătoria Chișinău a admis cererea depusă de Victoriabank în care a constatat isolvabilitatea centrului comercial Megapolis Mall din sectorul Ciocana. Motivul principal pentru care s-a decis iniţierea procedurii de insolvenţă sunt datoriile de câteva zeci de milioane lei faţă de bancă, la care se pot adăuga şi restanţele faţă de alte companii.

Megapolis Mall a venit în Republica Moldova în anul 2003, dar mallul a apărut abia în anul 2008, demarând construcțiile în 2006.

Proprietarul mallului este compania „Shan Lian International Group” SRL. Ca administrator şi fondator cu o cotă de 90 % figurează Zheng Siyong, cetăţean chinez cu domiciliu şi cetăţenie australiene.

Proprietarul Megapolis Mall face parte din clanul Zheng, văzut ca cea mai bogată familie de chinezi din România. Acesta a venit în R. Moldova după problemele cu legea pe care le-a avut peste Prut. Deşi deţine unul dintre cele mai mari centre comerciale din ţară, australianul de origine chineză nu a apărut în R. Moldova la evenimente publice, iar reprezentanţii săi ne-au informat anterior că acesta nu ar cunoaşte limba română.

Alături de Zheng Siyong, în lista fondatorilor ICS „Shan Lian International Group” SRL a apărut ulterior și firma românească „Bianca Little” SRL, fondată la Fundeni, judeţul Ilfov, cu un capital social de 925 000 RON, echivalentul a 5 milioane MDL. În 2014, aceasta a înregistrat un profit de circa jumătate de milion de lei românești (2,5 milioane MDL).

Aceasta deţine 10 % din firma care gestionează Megapolis Mall. ICS „Shan Lian International Group” SRL are un capital social de 9,3 milioane de lei şi adresa juridică pe str. Mihail Sadoveanu 42/6, în incinta centrului comercial. Terenul, dar şi clădirea erau puse în gaj la Victoriabank pentru credite în valoare de aproximativ 135 de milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente