(doc) Zernoff prezintă opiniei publice procesul-verbal de investigație a aerului, realizată de Agenția Națională de Sănătate Publică

IMG_20190906_173600_674

Compania Zernoff, ca urmare a situației care s-a creat în ultima săptămână, a fost supusă mai multor controale de organele de stat abilitate în acest sens, dar a inițiat și propriile controale și analize făcând apel la laboratoare din afară, absolut neutre și independente. Mai jos veți putea vedea o descriere a conținutului procesului-verbal de investigație, realizat de Agenția Națională de Sănătate Publică. Descifrarea acestor termeni o face directorul de producție al uzinei, domnul Dementii Smocvin.

Analiza aerului a fost făcută pentru a identifica conținutul a șase componente. În coloana cu numărul 13 sunt descrise aceste componente. În coloana cu numărul 14 sunt reflectate cantitatea de concentrație a acestor componente în aerul analizat. În coloana sub numărul 15 sunt prezentate limitele maxime acceptate a acestor componente în aer.

# Amoniac – limita de concentrație permisă constituie 20 de unități, iar în materialul analizat este o concentrație de 4,2 unități, ceea ce înseamnă de cinci ori mai puțin decât s-ar permite conform normelor.

# Monoxid de carbon – limita maximă acceptată este de 20 de unități, iar în aerul supus analizei se conține 3,8 unități, vorbim despre cinci ori mai puțin decât limita de sus a normei.

# Dioxid de azot – limita maximă acceptată este de 2,0 unități, iar în materialul analizat este o concentrație de 0,051 , ceea ce înseamnă de 40 de ori mai puțin decât limita de sus.

# Hidrogen sulfurat – limita de concentrație permisă constituie 10,0 unități, iar în aerul supus analizei se conține 0,16 , ceea ce înseamnă de de 60 de ori mai puțin decât s-ar permite conform normelor.

# Alcool etilic – limita maximal acceptată este de 2000 de unități, iar în aerul analizat de către organele abilitate se conține 36,2 unități, ceea ce ar însemna de 50 de ori mai puțin decât s-ar permite conform normelor.

# Pulberi PM  – limita de concentrație permisă constituie 6 unități, iar în materialul analizat a fost depistată o concentrație de 0,1 , ceea ce înseamnă de 60 de ori mai puțin decât s-ar permite conform normelor.

Totodată, compania a comandat analize și investigații care sunt făcute de companii internaționale.

Nalco, din România – care a luat probe pentru analiza apelor. Nalco este un lider mondial în sfera apelor, precum și a serviciilor sanitar-igienice, energetice și tehnologice.

SGS, oficiul din Spania – care va preleva analize de aer. SGS este o companie elvețiană, care oferă servicii independente de expertiză, control și certificare și deține peste 2 600 de oficii și laboratoare în toată lumea.

De asemenea, compania a deschis ușile pentru presă și va continua să fie deschisă în sensul reflectării obiective a informației.

Reamintim, că din octombrie 2016, uzina de producere a etanolului Zernoff a trecut la un ciclu de producție închis, care a exclus complet trimiterea fracției lichide către stațiile de tratare. Tehnologia a eliminat, de asemenea, posibilitatea tehnică de a arunca orice deșeuri în râu. Acest lucru a fost confirmat prin verificări oficiale periodice care au fost efectuate în situații similare în anii precedenți.

Acest proces tehnologic închis este desfășurat în conformitate cu toate standardele ecologice de mediu ale UE. Noua tehnologie permite reducerea în mod semnificativ a volumului fracției lichide rămase, care este introdusă înapoi în producție pentru amestecarea cu noi materii prime.

Uzina de producere a etanolului Zernoff și-a început activitatea la Chișinău din anul 2001. Aceasta are 250 de angajați și aproximativ alte 500 de persoane lucrează la unitățile de producere și furnizare de cereale, logistică și vânzări de produse finite. Compania dispune de un laborator modern de control al calității și este certificat în conformitate cu sistemul de calitate ISO 90001 și sistemul de siguranță alimentară HACCP. Produsele finite Zernoff sunt certificate în conformitate cu standardele UE și sunt exportate în mai mult de 30 de țări din întreaga lume. Datorită investițiilor constante în modernizarea uzinei de producție a etanolului ZERNOFF, a crescut în mod semnificativ calitatea și capacitatea de producție, iar unele din noile echipamente tehnologice, cum ar fi o coloană de rectificare, este unică pentru țările CSI și Europa de Est.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente