Instituțiile de cercetări sociologice trebuie să aibă permisiunea de la CEC pentru a intervieva oamenii despre preferințele politice

PTQ0MCZoYXNoPTYyYjFiYTM2ZmZmODU2N2U2ZjRmZDBiMTY2OTk4MmRi.thumb

În perioada electorală, orice sondaj de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate exclusiv respectând condiția de informare prealabilă a Comisiei. Înștiințarea va conține date despre instituția ce va desfășura sondajul de opinie, perioada de efectuare a acestuia, eșantionul propus și comanditarul sondajului.

Potrivit prevederilor Codului electoral, rezultatele acestor sondaje pot fi date publicității cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice a da publicității în mass-media materiale, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.

Toate înștiințările despre desfășurarea sondajelor de opinie pot fi consultate pe pagina-web oficială a Comisiei, la rubricile „Alegeri locale generale 2019” și „Alegeri parlamentare noi 2019”.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente