Ministra Justiției despre declarațiile judecătoarei Liuba Șova: „Constitui temei pentru anularea rezultatelor alegerii Președintelui CC”

stamate olesea

Ministra Justiției, Olesea Stamate, a venit cu o reacție pepagina sa de Facebook după ce judecătoarea Liuba Șova a anunțat că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată. Ministra a anunțat că aceste declarații constituie temei pentru anularea rezultatelor alegerii Președintelui CC.

„Doamna Șova a făcut câteva declarații care demonstrează gravitatea situației. Organele competente trebuie să se autosesizeze imediat și să investigheze dacă au fost sau nu tentative de a influența judecătorii Curții Constituționale, iar persoanele implicate să fie diferite justiției. Până atunci însă, informația prezentată poate constitui temei pentru anularea rezultatelor alegerii Președintelui CC, pentru a evita încă o lovitura puternica asupra credibilității acestei instituții” a scris ministra pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, judecătoarea de la Curtea Constituțională, Liuba Șova, a declarat că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de azi este rezultatul unei decizii luate din timp.

Fostul deputat PSRM, Vladimir Țurcan a fost ales în funcția de președinte al Curții Constituționale. În absența lui Țurcan, Liuba Șova va fi cea care va îndeplini funcțiile de președinte al Curții Constituționale. Din noua componență a CC, Eduard Ababei și Serghei Țurcan au fost numiţi în funcţia de judecători constituţionali printr-o Hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii din 30 iulie 2019. Totodată, Liuba Şova şi Nicolae Roşca au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Guvernului din 15 august 2019, Domnica Manole şi Vladimir Ţurcan au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Parlamentului din 16 august 2019.

Prim-ministra Maia Sandu s-a declarat nemulțumită de faptul că un exponent al PSRM a ajuns în fruntea Curții Constituționale și spune că este un lucru grav. Totodată, aceasta amenință va acționa, dacă judecătorii nu se vor expune pentru cine și-au dat votul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente