(foto) 5000 de oameni au făcut yoga, au pictat sau au făcut kayaking pe Nistru. Cum a fost la Hodina

collage

Mii de moldoveni și-au luat rudele revenite de peste hotare, și-au venit pentru o zi la Nistru ca să se odihnească. Duminică, 18 august, satul Pohrebea s-a transformat într-o adevărată insulă de vacanță.

Odihnă activă versus odihnă leneșă

Dacă unii vizitatori au preferat să stea în hamace toată ziua la umbră, alți au ales să se odihnească activ! Aceștia au făcut kayaking, s-au scăldat și au pescuit pe Nistru. Alții au ales să participe la ateliere de decor, pictură și ceramică, să joace volei și să facă yoga. Iar unii au învățat să danseze bachata și tropoțâca la atelierele de dans.HOD-1 HOD-11 HOD-20  HOD-197  HOD-243

Degustare de vin și bunătățuri locale

Gospodinele din Pohrebea au ieșit la poartă ca să întâmpine oaspeții festivalului cu bucate gătite de ele: saralii, plăcinte reci, sarmale, raci, supă de pește și țuică rece din beci. Totodată, la festival au fost prezenți 9 mici producători de vin, iar vizitatorii au putut să le descopere vinurile selecte. Pe lângă asta, au fost delicii de la producătorii locali: cașcavaluri, migdale și pâine de casă.

HOD-210

Artizanat local și expoziții de pictură

Cei 5000 de oaspeți au avut parte de un târg de artizanat local chiar pe malul Nistrului. Peste 60 de meșteri din toată țara și mici producători, au venit la Pohrebea cu lucrările lor – ii, catrințe, oale, opinci și covoare. Pe lângă asta, a fost organizată o mică galerie de artă cu lucrările a 6 pictori renumiți de la noi – Vasile Botnaru, Nicoleta Vacaru, Victoria Cozmolici, Gheorghe Lisița, Veronica Iftodii și Irina Bardița.

HOD-255

Recital de pian și rugul de pe Nistru

De asemenea, oaspeții au dansat sub muzica celor de la Crenguța de iederă! Au admirat un spectacol fenomenal al orchestrei Moldovan Youth Orchestra sub apus de soare și s-au îndrăgostit de muzica clasică alături de Marcel Lazăr și recitalul lui superb la pian. Iar când s-a înnoptat, au ars oboseala și grijile pe un rug, chiar pe malul Nistrului!

HOD-187

HOD-262

Festivalul a adunat circa 5000 oameni, iar organizatorii își propun în anul viitor să facă festival de trei zile cu zonă de corturi și multe alte activități.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente