Doar Facebook? Cât de fideli sunt internauții din Moldova unei singure rețele de socializare

99XL24JKQT

Dumitru Slonovschi, alături de colegii săi de la Magenta Consulting, a efectuat o cercetare și o analiză mai deosebită a intersecției de segmente în funcție de canalul media, pe online. 35% dintre moldoveni (sau 70% dintre utilizatorii SM săptămânali) utilizează concomitent două sau mai multe din rețelele de socializare săptămânal. În graficele de mai jos, vedeți cum se împarte audiența.

În urma cercetării, s-a constatat că circa 40% din populație nu folosesc netul, iar 10% utilizează mai rar de odată pe săptămână. Despre rețele de socializare preferate au fost întrebați acei care navighează pe internet cel puțin săptămânal. Cea mai mare cotă, 19%, aproape a cincea parte din populație, folosesc și Facebook, și Odnoklassniki. După care, 10% folosesc toate 3 rețele de socializare.

retelele-de-socializare-moldova-slonovschi

9% folosesc doar Odnoklasniki, 6% folosesc doar Facebook și 5% folosesc Facebook și Instagram. Sunt și 0.3% care sunt doar pe Instagram. Aceleași cifre, dar dacă îi excludem pe cei care nu utilizează Internet (41% dintre cei intervievați) sau sunt utilizatori ocazionali (10%), putem analiza care este utilizarea rețelelor de socializare în rândul internauților.

Cei care utilizează doar Instagram, sau doar Facebook sunt preponderent bărbați. Cea mai mare diferență pe sexe, o putem observa la Odnoklassniki, publicul loial cuprinde considerabil mai multe femei (63%).

Utilizarea retelelor de socializare dupa sex

86% din cei care utilizează toate 3 rețele sunt până la 35 ani. Utilizatorii de DOAR Odnoklassniki sunt cei mai înaintați în vârstă (43% sunt din segmentul 46-65 de ani).

utilizarea retelelor de socializare dupa varsta

Mai mult de jumătate de utilizatori DOAR Facebook și Instagram nu privesc TV

Cei mai activi internauți în social media (care utilizează toate 3 platforme sociale) privesc TNT, Jurnal TV și Canal 3. O abatere interesantă este observată pentru Prime TV. Utilizatorii de DOAR Odnoklassniki au acest post în top, după care această rețea este în top pentru cei care utilizează doar Facebook și Odnoklassniki. Cei care utilizează doar Facebook, au în top ProTV, după care Prime și NTV. Cei care utilizează DOAR Instagram și Facebook au în top ProTV, Canal 3 și Prime.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente