„Omul lui Dodon”, Ruslan Flocea a câștigat concursul pentru funcția de director al CNA

dfawșdknwaipdnwi

Consilierul lui Igor Dodon, Ruslan Flocea, a câștigat concursul pentru funcția de director al CNA, organizat de Comisia Juridică Numiri și Imunități a Parlamentului Republicii Moldova. Acesta a acumulat cel mai mare punctaj oferit, potrivit deputatului Grigore Novac.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, conform punctajelor oferite de fiecare membru al comisiei, candidatul care a obținut cele mai multe puncte este Ruslan Flocea. Pe locul 2 s-a situat Cristina Țarnă, iar pe locul 3 – Vitalie Verebceanu.

Candidatura sa urmează să fie propusă deputaților din Parlamentul Republicii Moldova, care urmează să ia decizia finală, cu votul deputaților din majoritate.

Potrivit anticorupție.md, Ruslan Flocea a fost șef al Direcției Generale Teritoriale (DGTA) Centru a instituției începând cu luna mai 2014. Anterior, el a făcut parte din echipa guvernamentală a Zinaidei Greceanîi, actuala președintă PSRM. Acesta a deținut funcția de consilier al prim-ministrei, în perioada 2008-2009.

În calitate de conducător al DGTA Centru, Flocea a avut un salariu de circa 18.700 de lei lunar (224.872 de lei pentru 12 luni ale anului), iar soția sa a avut un venit de 175.603 lei, în calitate de angajată a Companiei Naționale de Asigurări Sociale. Familia Flocea deține două case de locuit: una cu o suprafață de 85,4 metri pătrați plus anexe, moștenită încă în 1994, iar alta – de 160,4 metri pătrați, obținută prin donație în 2014. Totodată, cuplul are în proprietate cinci terenuri, unul dintre care, cu destinație agricolă, se întinde pe o suprafață de peste 1,6 hectare. Anul trecut, Flocea și-a vândut automobilul de model Opel Zafira KAO, tranzacție de pe urma căreia a mai câștigat 80.000 de lei, și a rămas cu un Vokswagen Touran fabricat în 2011, pe care îl conduce prin mandat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente