(foto) „Am lăsat totul în Moldova și am început o carieră de modeling în SUA”. Felicia Prepeliță, despre o nouă viață în America

61702564_2201852343245355_7974942451133579264_n

Felicia Prepeliță este una dintre miile de tinere și tineri care au plecat în ultimii ani din Moldova, pentru a-și crea un viitor prosper peste hotare. Fosta studentă la ASEM, câștigătoarea Miss Lady Chișinău, dar și profesoară de defilare la un show televizat de modă din Moldova, ne-a povestit cum a început totul de la zero în meseria de modeling într-o țară precum SUA.

#Modelingul în Moldova și SUA

Felicia și-a început cariera în modeling la vârsta de 14 ani și în scurt timp a devenit profesoară de defilare, dar și a câștigat titlul de Miss Lady Chișinău.

„Natura m-a înzestrat cu calități excelente pentru această meserie. Am înălțimea și silueta potrivită pentru modeling. Primeam întotdeauna multe complimente și într-o zi am decis să merg la școala de modă. Aveam atunci 14 ani. După un an de studii acolo, am lucrat ceva timp la acea școală, după care mi s-a propus să devin profesoară de defilare. În timpul studenției mele la ASEM, am participat și am câștigat concursul de frumusețe Miss Lady Chișinău 2014.

Grație experienței pe care a obținut-o atât în calitate de profesoară la școală, cât și în cadrul concursurilor de frumusețe, Felicia a reușit să fie antrenoare de defilare în cadrul show-ului televizat la „Школа Моделей”, de la postul de televiziune TVC 21.

Chiar dacă avea o carieră de succes în Moldova și un job bine cotat, schimbarea a venit atunci când a împlinit vârsta de 21 de ani. Soțul ei, sportiv de performanță, i-a propus să se mute în SUA, pentru o viață mai bună. Așadar, au părăsit Moldova și au început totul de la zero, într-o țară în care trebuie să lupți pentru existență.

„Visul soțului meu era să locuiască în America și am decis că Moldova e prea mică pentru noi, de aceea am emigrat. Am plecat cu 4 ani în urmă, aveam 21 de ani. Ne-am stabilit pentru o perioadă în orașul Ocean City, statul Maryland, loc admirat de turiști și studenți. De la început am lucrat toată vara la recepția unui hotel. Prima zi în noua țară a fost stresantă. Îmi era dificil să comunic. Între timp, încercam să particip la diferite castinguri și tot atunci am înțeles că, din păcate, experiența mea și lucrările mele nu sunt suficient de bune pentru nivelul de aici. De aceea, am decis să las tot ce știu în trecut și să încep totul de la zero. Prima decizie a fost de a părăsi statul Maryland, întrucât am înțeles că aici nu voi putea obține ceea ce îmi doresc. De aceeași părere era și soțul. Ne-am mutat la Washington. Am început să transmit regulat fotografiile mele diferitor agenții, să fac cunoștință cu fotografi. De la început, evident, făceam ședințe foto gratuit, pentru că aveam nevoie de fotografii noi, pentru a avea șanse să obțin contracte cu agenții bune. Mi-am actualizat  portofoliul personal. Peste ceva timp, acei fotografi cu care lucram intens mi-au făcut cunoștință cu alte persoane din industrie, care m-au ajutat să particip la castinguri mai bune. Un timp am fost fața salonului de frumusețe „America Stan Parente Salons”. De asemenea, am participat și la un show american”, ne-a povestit Felicia.

Participare într-un show american
Fața salonului de frumusețe din „America Stan Parente Salons”
Fața salonului de frumusețe „America Stan Parente Salons”

„În prezent, am semnat un contract cu o agenție, pentru că este dificil să lucrezi singură într-o țară în care nu cunoști mulți oameni. Desigur, există și riscul să dai de o agenție escrocă care să-ți creeze doar probleme”, a spus modela.

„Nu îmi este dor de Moldova”

Felicia se află departe de casă și nu și-a văzut părinții și rudele timp de 5 ani. Chiar și așa, această despărțire dureroasă nu o face să revină în țară.

„În Moldova nu am fost timp de 5 ani. Nu îmi este dor. Mai mult, aș vrea să-mi aduc părinții și rudele aici. Apropo, părinții sunt de acord să se mute în SUA”, ne-a povestit Felicia.

După această discuție nostalgică, am întrebat-o pe Felicia ce cred americanii despre moldoveni și dacă cunosc unde se află țara noastră:

„Foarte mulți americani nu cunosc despre Moldova. America este o țară în care sunt adunate mai multe națiuni și nu există vreo atitudine mai deosebită față de una sau de alta. Mai mult, ei cred că moldovenii sunt ruși. Ne întreabă dacă prin orașe fug urși sau dacă luptăm cu ei. O altă situație a fost când un american m-a întrebat de unde sunt, eu i-am spus că din Moldova, iar el nu știa unde se află țara și credea că e Mongolia. «Da voi aveți haine în Moldova, voi vă îmbrăcați sau umblați în frunze?». Alții cred că suntem din Maldive”.

La sfârșit de interviu am rugat-o să vină cu un sfat pentru tinerii care sunt la început de cale și încă sunt indeciși în privința viitorului lor.

„Îi sfătuiesc să se gândească nu doar la ziua de azi, dar și la cea de mâine. Nu mai este în vigoare principiul „Important să ajung acolo, după care mă descurc”. Din păcate, nu e chiar așa. Le sugerez să nu le fie frică de lucruri noi. Trebuie să încerce totul, odată ce sunt tineri. Dacă ai așa șansă, încearcă”, a conchis Felicia.

fotocredit:.Fb/FeliciaPrepeliță

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente