Proaspeții absolvenți ai Facultății de Științe Economice, solicitați de angajatori, cu salarii de 8-9 mii de lei

Economie_1

Festivitățile de înmânare a diplomelor de licență și masterat absolvenților Facultății de Științe Economice s-au desfășurat într-o atmosferă cum rar se întâmplă. Tinerii le-au mulțumit dascălilor pentru studii și competențe dobândite la USM, fiind pregătiți să înfrunte nu doar concurența națională, ci și cea internațională.

Profesorii au răspuns tinerilor economiști, că formarea continuă oferă siguranța locurilor de muncă în mediul de afaceri, în permanentă modernizare. Primul pas după ridicarea diplomei de licență este continuarea studiilor la master, anume la USM.

Economie_2

Economiștii cu diplomele USM activează în UE și SUA

Tradițiile Facultății de Științe Economice – de peste 65 de ani – sunt în dezvoltare continuă, unice în contextul universitar din R. Moldova, cu absolvenți angajați în țară, în UE și SUA. Promovarea calităţii și creativităţii în educaţie, excelenţa în cercetare, parteneriatul cu piața muncii, competitivitatea academică la nivel naţional şi internaţional – sunt principiile ce asigură prestigiul Facultății de Științe Economice a USM.

„Avem toate specialitățile în domeniul economic, acreditate la nivel național. Mai mult, facultatea noastră a obținut acreditarea internațională a două programe de studii de licență: Contabilitate, program acreditat de către Asociația Experților Contabili Autorizați din Marea Britanie și Finanțe și bănci – de către Agenția pentru Asigurarea Calității AQAS din Germania.

Economie_3

Avem o facultate cu un corp didactic excelent – de la doctori habilitați, la tineri profesori doctoranzi. Absolvenții noștri sunt extrem de solicitați pe piață, cu salarii de început de 8-9 mii de lei! Sunt invitați la bănci, întreprinderi internaționale, pentru că diplomele noastre sunt recunoscute oriunde”, informează prof. univ. dr. hab. Galina Ulian, decanul Facultății de Științe Economice.

Conf. univ. dr. Cristina Dolghii, șefa Departamentului Contabilitate și Informatică Economică: ”Performanța programelor de studii, dar și procesul didactic de la Facultatea de Științe Economice a USM, axat pe student, sunt atractive pentru tineri. Sunt deosebit de apreciați profesorii care predau cursuri de contabilitate, cibernetică și informatică economică.”

Economie_4

Diplome duble cu alte prestigioase universități

Unul dintre succesele USM în contextul integrării europene și relațiilor internaționale îl constituie parteneriatele cu prestigioase universități din străinătate, în calitate de universitate membră a Consorțiului Universităților din Republica Moldova, România și Ucraina (CUMRU) și Consorțiului ”Universitaria” din România, prin încheierea acordurilor pentru dezvoltarea unor programe de studii cu diplomă dublă.

Astfel, Facultatea de Științe Economice propune studenților programul de master cu diplomă dublă Audit și expertiză financiară, lansat în cadrul consorțiului universitar regional CUMRU. Absolvenților acestui program li se acordă diploma dublă a USM și a Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava, în anul curent academic, finalizând cu prima promoție.

Management și marketing hotelier și turism este un program de master derulat în comun de USM și Universitatea din Jirona, Spania, la absolvirea căruia beneficiarii vor primi diplomele celor două instituții de învățământ superior.

Programul de licență Business şi administrare (cu instruire în limba engleză) oferă posibilitatea obținerii diplomei duble – a USM și a Universității din Parana, Brazilia.

Economie_5

Stagii de practică și joburi asigurate chiar la USM

Conf. univ. dr. Maria Hămuraru, șefa Departamentului Economie, Marketing și Turism: ”Avem un parteneriat deosebit cu Asociația Națională a Turismului Receptor. Pentru că această sferă se dezvoltă extrem de rapid, specialiștii cu pregătire modernă sunt foarte căutați. Prima și cea mai importantă cerință este cunoașterea limbii engleze.

De aceea, din anul academic 2019-2020, conform planului de studiu, câte o disciplină în fiecare semestru va fi predată în limba engleză. Oferta noastră este în strictă corespundere cu cerințele pieței muncii. Pe lângă seminarele organizate în cadrul USM-ului, organizăm vizite la destinațiile turistice din republică. Adică, nu le putem promova, fără a le cunoaște.

Partenerii noștri oferă numeroase locuri de muncă și nu avem suficienți specialiști pentru ei. Invităm tinerii să se înscrie la Facultatea de Științe Economice și să beneficieze din plin de oportunitățile noastre.”
Facultatea de Științe Economice a deschis Centrul de Excelență în Turism, cu softuri care simulează activitatea unui hotel. Organizează lecții practice nu doar pentru studenți, ci și pentru specialiștii de pe piața muncii, în vederea formării lor continue.

Economie_6

„Valoarea USM o vedem cel mai bine, când ajungem în campusurile UE”

„Valoarea USM o vedem cel mai bine, când ajungem în campusurile UE, unde avem succese. Am ales să studiez la Universitatea de Stat din Moldova: este cea mai bună din R. Moldova, pentru că ne face competitivi în spațiul UE. Timp de un semestru, în anul academic 2017-2018, am făcut parte din proiectul Erasmus+ Student Mobility, la Varna University of Management”, Dorin Baranețchi, absolvent.

„Am onoarea să câștig a doua diplomă de studii superioare a USM – cea de master a Facultății de Științe Economice, după absolvirea studiilor de licență a Facultății de Matematică și Informatică. Aș recomanda tuturor absolvenților de licență activi să nu amâne masterul”, Dorina Mocanu, absolventă.

Felicitări rectorului Gheorghe Ciocanu pentru schimbările majore de la USM, la care am fost martori! Apoi, mulțumim conducerii Facultății de Științe Economice a USM pentru contribuția importantă în formarea cadrelor profesioniste redutabile!”

„Tot ce se învață aici, se aplică imediat în practică”

„M-am specializat în business și administrare. Este o facultate ce se dezvoltă minunat, datorită profesionalismului cadrelor didactice. Apoi, USM a devenit universitatea mea de suflet”, Victoria Gînga, șefa Promoției 2019.

„Studiile economice la USM, indubitabil, mă vor ajuta să-mi deschid o afacere. Facultatea mi-a dezvoltat aptitudinile de întreprinzător, mi-a aprofundat cunoștințele în domeniul contabilității și a managementului. Facultatea de Științe Economice a USM formează specialiști competitivi pe piață. Tot ce se învață aici, se aplică imediat în practică”, Mihail Ungureanu, absolvent.

„A fost a doua mea facultate, după o lungă pauză de la absolvire, când am înțeles, că ar trebui să mai am studii pentru a avea profituri mari. De aceea, am decis să deschidem împreună cu soțul meu o afacere de familie, iar studiile de business și administrare de la USM ne ajută. Începutul este promițător”, Svetlana Semeniuc, absolventă.

Sursa: www.usm.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente