„Women 4 Leadership” revine la Chișinău. Femeile-lidere din Moldova vor participa la un nou atelier de instruiri în domeniul electoral

65194893_422697428573382_6206396328776302592_n

40 de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, la Chișinău, pentru a participa la o nouă instruire în cadrul  Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”. Sesiunea va fi axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale.

Subiectele-cheie ale instruirii pentru femeile-lidere se axează pe teme precum: dezvoltarea abilităților de activitate în funcție publică; tehnici de comunicare publică eficientă; legislația electorală și experiența de participare a femeilor în alegerile locale; finanțele publice; rolul femeilor în administrația publică; comunicarea cu mass-media în campania electorală; interacțiunea cu alegătorii; codul vestimentar al persoanei publice; comunicarea APL cu cetățenii și asigurarea transparenței procesului decizional; participarea femeilor în campania electorală. Subiectele atelierului sunt discutate și exersate în perspectiva participării femeilor în alegerile generale locale, anunțate pentru 20 octombrie 2019.

Atelierul „Abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale” se desfășoară, la 21, 22 și 23 iunie , cu începere de la ora 9:30, la Centru European Educațional FIDES (Chișinău, str. Mușatinilor nr.1/3), și este susținută de către experți naționali și internaționali.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și s-a constituit, după sesiunile desfășurate în 2018 și 2109, într-o platformă de dialog, instruire și acțiune pentru femeile-lidere din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente