Noua ministră a Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu a fost prezentată echipei. „Ne dorim ca oamenii noștri să rămână acasă”

Fără titlu

Prim-ministra Maia Sandu a prezentat-o pe ministra  Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu. Sandu a avut un discurs echilibrat, spunând că această instituție nu poate fi politizată, și că domeniul agriculturii este foarte important, ceea ce înseamnă că alături de colegii săi, vor depune un efort aparte pentru dezvoltarea acestui sector. 

„Aceste sectoare sunt foarte responsabile, dar și cu foarte multe probleme. Vrem să construim condiții optime ca fermierii noștri să poată deveni competitivi, pentru că putem să creștem și putem să ne dezvoltăm pe piața regională și internațională. Avem multe oportunități, dar trebuie să învățăm să le folosim. Ne propunem să creăm oportunități de export și în alte țări. Știm că agricultorii noștri s-au confruntat cu mai multe probleme, dar le vom depăși. Sunt foarte multe lucruri de făcut, dar aveți tot angajamentul colegilor mei.  Îmi doresc să ajungem în situația în care în fiecare raion să existe două-trei întreprinderi de prelucrare a materiei prime. Ne dorim ca oamenii noștri să rămână acasă, să un fie nevoiți să plece la munci în Rusia sau Italia. Vă promitem o atitudine corectă în raport cu funcționarii publici”, a menționat Maia Sandu.

La rândul său, noua ministră a promis că va continua implementarea practicilor pozitive în Moldova, ba mai mult, se va strădui să le amplifice. „60% la dintre toate angajamentului Acordului de Asociere țin de ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Ne propunem să  facem viața la sate mult mai ușoară, cu mult mai multe servicii. Ne propunem să dezvoltăm exportul, să soluționăm problema mediului. Cu eforturi comune vom reuși să aducem Moldova pe piața Uniunii Europene mai multe produse. Vrem să promovăm o agricultură optimă. Abia aștept să ne cunoaștem reciproc, să ne valorificăm potențialul. Sunt deschisă pentru colaborare. Regulile și indicatorii de performanță vor fi puși în capul mesei, vă rugăm să încurajați rudele de peste hotare să revină acasă”, a spus Georgeta Mincu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente