Avocatul lui Filat: „Din 250 de milioane de dolari în instanță au ajuns doar 3 milioane. Vom rejudeca dosarul”

collage

Avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă a relatat despre noi detalii în cazul primului dosar al ex-premierului. De asemenea, acesta a declarat că, în virtutea noilor probe apărute în dosar, această cauză va fi transmisă în judecată spre reexaminare.

Dosarul penal pe numele lui Vlad Filat a fost deschis în anul 2015, unde a fost găsit vinovat de prima instanță și a fost condamnat la 9 ani de pușcărie pentru trafic de influență.

Pe 15 octombrie 2019, Procurorul general de atunci, Corneliu Gurin, în sala plenului a declarat că Vlad Filat „a luat o sumă de 250.000.000 de dolari de la Ilan Șor (învinuire bazată doar pe autodenunțul primarului de Orhei) și că există probe concludente în acest sens. Procurorul a încălcat principiul prezumției nevinovăției al clientului meu, mai mult, deputații i-au scos ilegal imunitatea parlamentară lui Filat. Procedura spune că acest lucru are loc prin vot secret, însă în realitate deputații au votat deschis”, explică Victor Munteanu.

„Ex-Procurorul general a vociferat în sala Parlamentului suma de 250 de milioane de dolari, dosarul a fost trimis în judecată având la baza învinuirii deja suma de 40 de milioane de dolari, după Curtea de Apel s-au mai exclus încă 16 milioane de dolari. Suma s-a redus la 24 milioane. Potrivit actelor oficiale eliberate de către instituțiile din Moldova și România demonstrează alte 10 milioane de dolari atribuite ilegal prin intermediul mai multor companii. De asemenea, în baza de revizuire se mai exclud încă 10 milioane de dolari. Prin urmare, la final au rămas circa 3 milioane de dolari care trebuie examinate și vom aduce probe. La această etapă deocamdată nu am reușit, pentru că este vorba de jurisdicții off-shore”, a menționat apărătorul.

„În contextul acestor informații noi, vom depune cerere de revizuire a dosarului lui Vlad Filat, indicându-se la această etapă că sumele puse la baza condamnării sunt fictive”, a conchis avocatul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente