Încă 1,5 milioane de euro pentru Arena Chișinău. Guvernul a aprobat majorarea cheltuielilor pentru proiect

1are-1-920×690

În cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 29 mai, cabinetul de miniștri a aprobat majorarea cheltuielilor pentru construcția Arenei Chișinău. Astfel, la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pentru proiect vor mai fi investiți 1,5 de milioane de euro.

Conform Hotărârii de Guvern, acești bani sunt necesari pentru lucrările de proiectare, construcție și amenajare a rețelelor de apă și canalizare în afara terenului de 10 ha, care, conform contractului public-privat trebuie să fie proiectate și construite de partenerului privat.

Altfel spus, în urma unei analize efectuate în timpul lucrărilor, s-a constat că este nevoie de conectare la rețele edilitare nu doar în perimetrul Arenei polivalente, dar și în afara acestuia. Nici Ministerul Educației, nici „Apă-Canal” și nici partenerul privat „SUMMA” nu au bani pentru construirea rețelelor până la darea în exploatare a arenei. Din aceste considerente, Guvernul a majorat investiția cu 1,5 milioane de euro.

Arena Chișinău este un proiect  lansat și promovat de PD. Construcția complexului inițial costa 43 de milioane de euro, acum costă 44,5 milioane de euro. Banii sunt investiți de compania „SUMMA” și trebuie să fi returnați de către stat în 12 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente