(foto, video) Bill Gates îți recomandă cinci cărți pe care merită să le citești în această vară

bill

Deja este o tradiție ca înainte de sezonul estival, care este așteptat de studenți și elevi pentru vacanța mare, Bill Gates să vină cu recomandări de lecturi. Pentru acest an, Gates vine, ca de obicei, cu o listă de cinci cărți.

Bill Gates spune că preferă să citească prea mult atunci când călătorește, decât prea puțin. Totodată, cofondatorul companiei Microsoft spune pe blogul său că în listă se regăsesc lecturi deloc ușoare, iar pentru cei care vor lecturi lejere de vară, recomandă: „The Rosie Result” de Graeme Simsion și „The Moment of Lift”, scrisă de soţia sa, Melinda Gates.

Așadar, vezi mai jos lista celor cinci cărți recomandate de Bill Gates pentru vara 2019:

#„Upheaval”, de Jared Diamond

Bill descrie această carte ca fiind o de modelare a disciplinei, ce foloseşte principii cheie ale terapiei de criză pentru a înţelege ce se întâmplă cu naţiunile aflate în criză.

#„A Gentleman in Moscow”, de Amor Towles

Este o operă de ficțiune, unde veți găsi o imagine amuzantă, isteaţă şi surprinzător de optimistă asupra istoriei Rusiei, văzută prin ochii unui bărbat. Gates menționează despre această carte că este o poveste de dragoste fantastică, politică, spionaj, creşterea copilului şi poezie.

#„9 Pints: A Journey Through the Money, Medicine, and Mysteries of Blood”, de Rose George

Acest volum, semnat de George face referire la cantitatea de sânge prezent în corpul unei persoane adulte obişnuite. Aici veți găsi lucruri interesante, pe care Gates spune că s-a abținut cu greu să le divulge prietenilor și colegilor săi. „Până la urmă, sângele este ceea ce oamenii au cel mai mult în comun”, mai adăugă cofondatorul Microsoft.

#„Presidents of War: The Epic Story, From 1807 to Modern Times”, de Michael Beschloss

Este o carte în care este analizat modul în care preşedinţii au tratat opt conflicte majore: Războiul din 1812, Războiul Mexicano-American, Războiul Civil, Războiul Hispano-American, Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial, Războiul din Coreea şi Războiul din Vietnam.

#„The Future of Capitalism: Facing the New Anxieties”, de Paul Collier

Este o carte unde se scrie despre polarizarea economică. Deși, Gates nu este de acord cu toate cele expuse în carte, consideră că analiza pe care a făcut-o autorul asupra acestei probleme este una bună.

Dacă ai mult timp liber și nu știi ce să mai citești în această vară, vezi lista recomandărilor de lecturi pe care a făcut-o Bill Gates în anul 2018.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente