New York Times despre Radu Albot: „Moldoveanul care a câștigat turneul ATP și cel mai mare salariu din carieră sa”

dd

După ce a reușit să câștige turneului ATP 250 „Delray Beach Open”, Radu Albot continuă să fie subiect de discuție în presa internațională. De această dată, tenesmenul nostru, a atras atenția celor de la The New York Times.

În timp ce Radu Albot cucerea primul titlu ATP pentru Moldova, această mică țară din Europa de Est, a organizat alegerile parlamentare. Acum 4 ani, participând la un turneu din Franța, Albot a cheltuit 200 de euro pe un taxi care l-a transportat la Ambasada Republicii Moldova. Acolo, el și-a exercitat dreptul de vot. În acest an, Albot a declarat că nu poate să meargă la cabina de vot, scrie nytimes.com, citat de protv.md.

De această dată, Albot a fost ocupat de finala turnelui Delray Beach. Acolo, el a dispus de Dan Evans, astfel cucerind titlul de campion. Scorul meciului a fost 3 la 6, 6 la 3, 7 la 6. Moldoveanul a câștigat 97.490 de dolari, cel mai mare salariu din cariera sa.

Albot lupta de mai mult de un deceniu pentru o astfel de performanță și abia acum și-a transformat visul în realitate. Înaintea turneului Delray Beach Open, el ocupa poziția a 82-a în ierarhia ATP, recordul său, însă, era locul 81, obținut acum câțiva ani. Salvând 3 mingi de meci și obținând victoria în fața lui Evans, Albot a urcat până pe locul 52.

Albot este primul tenismen din Moldova, care a intrat în TOP 100. Majoritatea dintre ei nu a depășit niciodată măcar locul 300. Moldova este o fostă Republică Sovietică cu o populație de 3.55 milioane.

Această țară este cunoscută mai mult pentru producația de vin, decât pentru jucătorii de tenis. Cu toate acestea, Moldova a avut parte de luptători olimpici, schiori nordici și jucători de fotbal de talie mondială.

Spre exemplu, Natalia Levcenkova a fost a 8-a la Jocurile Olimpice din 2006. La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, Republica Moldova a fost reprezentată de 23 de sportivi, unul dintre ei fiind Radu Albot.

Acesta a devenit primul tenismen din țara sa care a participat la Olimpiada. Albot a trecut în primul tur de ruzus Teymuraz Gabashvili, însă, a cedat în runda secundă, în fața croatului Marin Cilic. La acea ediție a Jocurilor Olimpice, canoistul Oleg Tarnovschi a cucerit medalia de bronz. Ulterior acesta a fost descalificat pentru încălcarea regulamentului antidoping, scrie nytimes.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente