(video) Unde-s tinerii. Mihai Nichiforeac, regizorul din Moldova care studiază la Budapesta și câștigă premii la festivaluri internaționale de film

collage

Mihai Nichiforeac este un tânăr din Moldova pasionat încă de pe băncile școlii de regie. Actualmente, tânărul studiază regia la Universitatea Metropolitană din Budapesta. Mihai a participat la peste 20 de festivaluri de film din întreaga lume, iar cele mai copleșitoare emoții le-a resimțit când a reușit să câștige premiul principal la un festival de film de la Roma. 

Tânărul regizor crede că cel mai bun profesor în domeniu sunt filmele bune. Unul dintre filmele care l-a impresionat pe Mihai este Stalker de Andrei Tarkovsky. Tânărul recunoaște că urmărește și producția din Moldova, remarcând câteva filme.

După absolvire, tânărul planifică să facă masteratul în Anglia sau să găsească o casă de producție la care să lucreze. Dar cea mai mare dorință a lui Mihai este să-și aducă în realitate tot caietul de scenarii pe care să-l aibă, și să filmeze și aici, acasă.

Cunoașteți-l mai bine pe Mihai din interviul ce urmează.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente