În cea de-a doua ediție, La La Play promovează micii antreprenori din zonele rurale. Expediția va ajunge pe data de 23 august la Corten. Pe parcursul drumului de dor din acest an, tânăra echipă din 15 persoane, va realiza 12 inițiative culturale în 12 locații din Moldova, România și Ucraina.

Pe 23 augus expediția de muzică academică promovează micii antreprenori din zonele rurale cu un concert susținut la stâna familiei Sabia din satul Corten, raionul Taraclia. Muzicienii La La Play vor cânta Bach și Mozart printre 560 de oi, dintre care 60 de oi de rasa franceză Ile de France, importante pentru prima dată în Moldova datorită unui grant oferit de Uniunea Europeană prin programul SARD, realizat de PNUD.

Familia Sabia este doar un exemplu care demonstrează că mediul rural poate fi unul favorabil dezvoltării economice, iar Uniunea Europeană sprijină inițiativele benefice oamenilor din Moldova indiferent de locul lor de trai. Concertul va începe la 19.00.

Expediția de Muzică Clasică „La La Play” va parcurge un #drumdedor în perioada 13 -25 august. Proiectul La La Play #drumdedor, are drept scop de a reflecta prin artă 12 subiecte sociale într-un mod ce unește inimi.

Toate concertele din cadrul proiectului se vor desfășura în aer liber, în locuri unde în mare parte nu a răsunat încă niciodată muzică clasică pentru circa 5000 de spectatori din 3 țări.

Partener general: Kaufland #kauflandsprijina
Parteneri Principali:
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
Proiectul La La Play #drumdedor este implementat în cadrul programului de granturi pentru organizații de tineret.
Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare
Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, prin programul #romania100
Gas Natural Fenosa
Parteneri: Uniunea Europeană, Programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD), Programul Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii, PNUD Moldova, Vasconi.
Parteneri media: Diez.md, Kiss FM, Unimedia, Radio Europa Liberă, Canal Regional
Imagine: KINOM
Proiect marca Moldovan National Youth Orchestra