Se lansează programul guvernamental „Prima Casă 3”, destinat familiilor cu mai mulți copii

primacasa3

Programul Prima Casă va fi extins pentru a deveni mai accesibil și familiilor cu mai mulți copii. Statul va compensa acestor familii cel puțin 10% din prețul locuinței. Anunțul a fost făcut de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc, la briefingul susținut după ședința săptămânală a partidului.

„Astăzi am discutat despre o nouă inițiativă a Partidului Democrat, proiectul „Prima Casă 3”, un program de sprijin financiar pentru procurarea locuințelor de către familiile cu copii. Proiectul „Prima Casă 3”, presupune compensarea treptată din Bugetul de Stat a creditului ipotecar, de la 10 până la 100%, în funcție de numărul copiilor în familie”, a spus Plahotniuc.

Prim-ministrul Pavel Filip a venit cu unele detalii despre noul program. Astfel, familiile cu un copil pot obține 10 la sută compensație din suma creditului ipotecar, cu doi copii – 20 la sută, cu trei copii – 50%. Familiile cu patru copii pot conta pe 100% compensații din suma împrumutului. Plățile urmează să fie achitate în decurs de 18 ani. Potrivit lui Pavel Filip, Guvernul va aproba proiectul de hotărâre în cel mul două săptămâni.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat în martie, pentru tineri care nu dețin locuințe. În proiect se poate înscrie fiecare cetățean cu vârsta de până la 45 de ani, angajat oficial în câmpul muncii. Salariul acestuia trebuie să fie cel puțin dublu faţă de rata lunară, iar statul va garanta 50% din soldul creditului acordat. În derulare este și Programul „Prima Casă 2”. Acesta este destinat bugetarilor care activează de cel puțin un an într-o instituţie publică.

Până acum, aproximativ 200 de persoane au primit deja credite pentru procurarea locuințelor în cadrul Programului „Prima Casă”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente