BAC 2018: Lista elevelor care au obținut 10 la toate examenele de bacalaureat

collage

Dacă anul trecut, trei eleve au reușit să obțină media egală cu 10 la examenele de bacalaureat, în 2016 unei singure eleve i-a reușit această performanță, în 2018 – șase eleve au înregistrat acest succes. Rezultatele au fost prezentate în urma verificării cererilor de contestare.

Ecaterina Bucovanu – absolventa Liceului Teoretic „Ion Pelivan”, Ialoveni
5

Ecaterina Bucovanu este o tânără absolventă care își face studiile la liceul „Ion Pelivan”, din comuna Răzeni, raionul Ialoveni. La sesiunea de bacalaureat 2018, Ecaterina a reușit să realizeze visul oricărui elev, ea a obținut 10 pe linie la cele trei probe pe care le-a susținut, fiind scutită de una. „Am aflat rezultatele la BAC înainte de afişarea lor online şi în centrele de BAC, în seara de 26 iunie când nici nu aveam timp să mă gândesc la ele pentru că sărbătoream balul de absolvire alături de colegi şi profesori. Când am fost informată că am 10 pe linie am fost surprinsă şi îmi venea greu să cred că este adevărat”.

Dacă tot fiecare tânăr care urmează să susțină bacalaureatul crede că în spatele unor note mari se ascunde un oarecare secret, cei cu 10 pe linie susțin că este necesară doar muncă asiduă și pregătire temeinică. „Pentru examenele de BAC m-am pregătit recapitulând materialul studiat şi mergând la consultații, rezolvând teste de BAC din anii trecuți şi teste pentru exersare”. Interviul cu Ecaterina îl găsiți aici.

Ana-Maria Gore – absolventa Liceului Academiei de Științe a Moldovei, Chișinău

Are 4 de 10 la examenele de BAC și a fost acceptată de mai multe universități de peste hotare. Ce spune Ana-Maria Gore despre reușita sa

Ana-Maria Gore a absolvit Liceul Academiei de Științe a Moldovei și fiind la profil umanist, a scris examenele la Limba și Literatura Română, Istoria Română și Universală, examenul la alegere, care a fost Matematica, iar de la testul de Limba Engleză a fost scutită, având certificatul de cunoaștere a limbii, TOEFL.

„Părinții se așteptau la rezultate bune, dar le ziceam să nu să se aștepte la foarte mult, spuneam că e foarte greu să ai o notă bună”, povestește Ana-Maria.

La notele sale nu se aștepta nici ea, „Credeam că voi avea 8 la matematică și 9 la celelalte, pentru că la obiectele ca istoria sau româna e foarte greu să aproximezi o notă”, zice absolventa, specificând că notele la pre-bac au fost cu totul diferite de acele de la examene. Interviul cu Ana-Maria îl găsiți aici. 

Corina Gîncu – absolventa Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, Chișinău

1

Corina Gîncu a absolvit Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, profil real. Tânăra spune că nu a avut emoții înainte de a afla rezultatele. „Eram încrezută că am scris bine toate examenele de bacalaureat. După ce am aflat rezultatele, am fost fericită și am rămas mulțumită de mine şi de propriile mele rezultate. Pot să afirm cu certitudine că m-am aşteptat la astfel de rezultate”. Tânăra s-a prezentat doar la trei probe, fiind scutită de examenul la limba străină. „Am avut 10 din oficiu la examenul la franceză, deoarece am susținut testul pentru DALF C1”.

Corina a hotărât să-și facă studiile în România, iar pentru că este o fire ambițioasă și perseverentă, proaspăta absolventă și-a propus să învețe la două facultăți. „Am hotărât să plec în România facultatea de Economie şi contabilitate, dar între timp vreau să mă înscriu la programul fără frecvență, la o facultate de drept din Moldova”. Interviul integral îl găsiți aici. 

Maria Magdalena Pojoga – absolventa Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, Chișinău

ma

Maria Magdalena Pojoga este absolventa Liceului Teoretic „Mircea Eliade”. Împreună cu alți peste 17 mii de tineri din clasa a XII-a, Maria a susținut examenul de bacalaureat. Ceea ce o diferențiază este că tânăra a luat 4 de 10 la examen. Examenul de bacalaureat reprezintă pentru fiecare absolvent o oportunitate de a demonstra cunoștințele sale și presupune o recompensă pentru cei 12 ani de muncă. Magdalena recunoaște că era un pic stresată din moment ce conștientiza că rezultatele urmează să reflecte perseverența și ambiția de care a dat dovadă pe parcursul anilor. Eleva a fost scutită, cu 10 din oficiu, de examenul la limba engleză, ea a susținut în octombrie testul Cambridge Advanced English.

Proaspăta absolventă este sigură că nu este ceva ireal să ai 4 de 10 la examene, secretul Magdalenei constă în faptul că s-a pregătit într-un mod constant și sistematic nu doar cu șase luni înainte de bacalaureat, ci pe parcursul celor 12 ani de liceu. „Fiind la profilul real, lucram foarte mult la orele de matematica, împreună cu profesoara, care era și diriginta clasei. Chimia a fost o pasiune pentru mine încă din clasa a VII-a, de aceea m-am pregătit de examen cu o mare plăcere. La română am lucrat foarte mult anul acesta, inițial olimpiada, apoi examenul de BAC. Am citit foarte mult, romane din literatura universală, din literatura română, cărți de critica, poezii”. Interviul cu Maria Magdalena îl găsiți aici. 

Olesea Panchiv – absolventa Liceului Teoretic „Ion Creangă”, Cimișlia

ol

Olesea recunoaște că obișnuia, după fiecare probă de examen, să se autoevalueze. Ea a susținut proba la limba și literatura română, limba engleză, chimia și istoria românilor și universală. Își amintea cele scrise pe foaia de test și analiza de zeci de ori pentru a se convinge că a răspuns corect la itemii corespunzători. „Nu voi minți spunând că eram absolut sigură de faptul că m-am descurcat bine la toate probele, cu toate că eram puțin îngrijorată de existența unui subiectivism relativ, inerent științelor umaniste pe care le-am studiat pe parcursul anilor de liceu”.

Tânăra nu a fost scutită de vreun examen, prin urmare procesul de pregătire a fost unul mai dificil. „Participând la olimpiada republicană de istorie, am obținut o mențiune, deși în clasa a XI-a reușisem să iau locul I, lucru ce m-a ambiționat să susțin excelent proba de bacalaureat”. Interviul integral în găsiți aici. 

Gabriela Negru-Vodă – absolventa Liceului Teoretic „Alexei Mateevici”, Șoldănești

Proaspăta absolventă spune că nu are emoții prea mari în legătură cu rezultatele, dar recunoaște că era un pic în suspans. Ea a susținut examenele de bacalaureat la limba și literatura română, la limba franceză, la istoria românilor și universală, iar ceea ce ține de disciplina la solicitare, Gabriela și-a ales chimia. Tânăra nu a fost scutită de la vreun examen. Prin urmare, pregătirile au fost mult mai complicate.

Dacă unii elevi se plâng că normele de securitate ar fi prea dure, iar aparatele de bruiaj și camerele de luat vederi îi deranjează și îi face să se simtă inhibați, Gabriela a ținut să susțină contrariul. „Sunt familiarizată cu anturajul respectiv. Prezența lor mi-a oferit mai multă siguranță”.

„Am muncit în permanență, întrucât de mică mi-a plăcut să învăț. Să învăț, nu să tocesc. Prin urmare, cunoștințele și aptitudinile mi s-au fortificat, ajungând la examenul de bacalaureat suficient de pregătită”, menționează tânăra absolventă.

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente