„Planific să fac două facultăți concomitent”. Cunoaște-o pe Corina Gîncu, absolventa cu 10 pe linie la BAC

collage

Conform rezultatelor preliminare, 11369 de candidați au promovat sesiunea de bază a examenului de Bacalaureat 2018, dintre aceștia 359 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 9. Corina Gîncu este una dintre absolvenții care a reușit să promoveze examenul de bacalaureat cu 10 pe linie.

„Eram încrezută că am scris bine toate examenele”

Corina Gîncu a absolvit Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, profil real. Tânăra spune că nu a avut emoții înainte de a afla rezultatele. „Eram încrezută că am scris bine toate examenele de bacalaureat. După ce am aflat rezultatele, am fost fericită și am rămas mulțumită de mine şi de propriile mele rezultate. Pot să afirm cu certitudine că m-am aşteptat la astfel de rezultate”.

1

Dacă tot mulți absolvenți dau vina pe camerele de supravegheat atunci când eșuează, Corina a zis că nici nu le-a observat. „Inițial nici nu am văzut unde sunt amplasate”.

Pentru asemenea rezultate remarcabile, Corina zice că nu trebuie să depui un efort supranatural sau să te limitezi în timp liber. Absolventa spune că e suficient să îndeplinești însărcinările pe care ți le dau profesorii, să exersezi și să cauți răspunsurile în mai multe surse atunci când nu-l cunoști. „Am îndeplinit însărcinările profesorilor, am citit, am exersat mult asupra unor itemi şi nu am încetat vreodată să am încredere în propriile forțe”.2

Tânăra s-a prezentat doar la trei probe, fiind scutită de examenul la limba străină. „Am avut 10 din oficiu la examenul la franceză, deoarece am susținut testul pentru DALF C1”.

„Părinții sunt foarte bucuroşi pentru mine şi pentru succesele mele, am avut parte de nenumărate mesaje şi sunete de felicitare din partea rudelor, prietenilor şi nu în ultimul rând din partea profesorilor”.

 Planifică să facă două facultăți

Vara în care a absolvit studiile liceale și a susținut cu brio examenul de bacalaureat, Corina planifică să o dedice pregătirilor pentru admiterea la universitate, tânăra menționează că nu va uita și de odihna bine meritată.

3

Corina a hotărât să-și facă studiile în România, iar pentru că este o fire ambițioasă și perseverentă, proaspăta absolventă și-a propus să învețe la două facultăți. „Am hotărât să plec în România facultatea de Economie şi contabilitate, dar între timp vreau să mă înscriu la programul fără frecvență, la o facultate de drept din Moldova”.

 Cum se formează deprinderea de a învăța

Proaspăta absolventă zice că nu este din domeniul imposibilului să obții 10 pe linie la bacalaureat. Tinerilor care urmează să susțină examenele de bacalaureat, Corina le sugerează să citească și să nu se limiteze:

# lecturați cât mai mult

# pregătiți-vă sistematic la toate disciplinile

# exersați, prin exercițiu se formează deprinderea de a învăța, iar cel care învață reușește și în viață.

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente