Admitere 2018: Vrei să fii student la drept? Iată la ce universități din Moldova poți depune actele

conferinta-Drept-ASD-Oancea-Briciu-reportaj-Avocaturacom-interior-3-920×609-920×609

Dreptul este specialitatea care s-a bucurat de popularitate mereu. Chiar dacă apar noi specialități, aceasta oricum rămâne în topul preferințelor. Pentru cei care vor să devină licențiați în drept am selectat cele mai populare universități din Moldova unde poți studia această specialitate.

#Universitatea de Stat din Moldova

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova îți oferă posibilitatea să obții licența în drept după patru ani de studii. De asemenea, la Facultate activează Filierele anglofonă şi francofonă, în cadrul cărora îşi pot face studiile în domeniul dreptului studenţii ce posedă la un nivel înalt, limba franceză sau limba engleză.

O noutate pentru studenții de la drept, începând cu anul trecut Facultatea de Drept și anume grupele anglofone au posibilitatea să învețe după un nou program, care presupune învățare bazată pe probleme (PBL) și învățarea bazată pe cercetare (EBL), iar începând cu anul II de studii – de mobilități academice la instituțiile partenere din UE.

Pentru anul 2017-2018 studenții de la USM, Facultatea de Drept, au studiat după următorul Plan de învățământ:

Aici admiterea are loc în perioada 16 – 20 iulie!

#Academia de Studii Economice a Moldovei

Facultatea „Economie Generală și Drept” este o facultate cu un spectru larg de specializare şi pregătire a cadrelor în cele mai diverse domenii ale economiei naţionale, dar și specialiști în domeniul jurisprudenței. Specialiştii instruiţi aici pot activa în: Avocatură, Notariat, Instanțe judecătorești, Procuratură, Consultanţi juridici la întreprinderi, Ministere, Departamentul vamal, Inspectoratul fiscal, Agenții de stat.

Pregătirea specialiştilor la specialitatea „Drept” se efectuează prin învăţămîntul la zi şi cu frecvenţă redusă la studii universitare de ciclul I licenţă, precum şi la studii universitare la ciclul II masterat.

Dacă vrei să te înscrii la această facultate, trebuie să știi că studiile aici durează patru ani și se fac după următorul Plan de învățământ:

#Universitatea Agrară de Stat din Moldova

maxresdefault

La Universitatea Agrară de Stat din Moldova poți studia dreptul la Facultatea „Cadastru și Drept”. Aceasta dispune de laboratoare didactice şi de cercetări ştiinţifice, cabinete dotate cu utilaj modern, clase de calculatoare, plotere, scanere şi alt utilaj necesar, ceea ce asigură pregătirea specialiştilor la cele mai exigente cerinţe. Ca și la celelalte universități pentru a fi licențiat în drept este nevoie să studiez patru ani de zile.

Cei care vor alege Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Facultatea „Cadastru și Drept”, își vor face studiile după următorul Plan de învățământ:

Aici admiterea are loc în perioada 20 iulie – 20 august!

#Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”

280415-1

Facultatea de Drept este o subdiviziune didactico-ştiinţifică şi administrativă a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI. Aceasta propune atât locuri la buget cât și la contract, la următoarele specialități: Urmărire penală, Expertize criminalistice şi judiciare, Securitate de frontieră, Investigarea fraudelor, Drept penal, Drept economic.

#Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul

Photo Credit: usch.md
Photo Credit: usch.md

Facultatea de Drept şi Administraţie Publică este una dintre cele trei facultăți ale Universității de Stat „B.P.Haşdeu” din Cahul şi are drept scop pregătirea specialiştilor de înaltă calificare domeniile drept şi ştiinţe politice şi administrative. Facultatea a fost fondată la 28 februarie 2006 în rezultatul reorganizării Facultății de Istorie, Drept și Administrație Publică şi constituirii Facultăţii Drept şi Administraţie Publică.

Cei care vor alege să-și facă studiile de drept la această facultate vor urma următorul Plan de învățământ:

Perioada de depunere este 16 – 28 iulie!

#Universitatea Liberă Internațională din Moldova

Photo Credit: ULIM
Photo Credit: ULIM

Facultatea Drept, ULIM, pregătește specialiști în drept, care pot ocupa o gamă de locuri de muncă: avocați, notari, consilieri juridici, funcționari publici, cadre didactice, judecători, procurori, anchetatori, cercetători științifici.

Dacă alegi să fii student la ULIM, Facultatea Drept, atunci în următorii patru ani de zile te vei conduce de acest Plan de învățământ:

anulI anulII anulIII anulIV

Perioada de admitere este 16 – 28 iulie!

# Universitatea de Stat din Bălți „Alecu Russo”

usb1
Photo Credit: baltionline.md

Pornind de la exigențele realității sociale cu privire la cadre, mai ales pentru nordul republicii, ținând cont de doleanțele opiniei publice, de tradițiile și potențialul de care dispunea Universitatea, în anul 1995, în cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost înființată Facultatea Economie și Drept.

Aici poți fi licențiat în drept după patru ani de studii la zi și cinci ani de studii fără frecvență.

Perioada de depunere a actelor este 16 iulie-20 iulie 2018!

# Universitatea Americană din Moldova

11163768_1609032736003044_1768321948785167033_n
Photo Credit: Facebook/The American University of Moldova

Dacă cunoști bine engleza, atunci poți veni la Facultatea de Drept de la Universitatea Americană din Moldova. Este prima universitate privată din Moldova cu predare de bază în limba engleză, care-ți va deschide noi uși spre un viitor prosper în cariera ta de drept.

#Universitatea de Stat din Comrat

universitatea-de-stat-din-comrat-a-marit-numarul-de-burse-pentru-anul-de-invatamant-2016---2017-19139

Drept poți face și la sudul Moldovei. În cadrul Universității de Stat din Comrat, printre cele patru facultăți se regăsește și Facultatea de Drept, unde studiind patru ani de zile devii licențiat în drept.

Universitatea de Stat din Comrat a fost fondată la 11 februarie, 1991 cu numele de Universitatea Națională Găgăuză, prin decizia Fundației ruse pentru Educație publică și a Comitetului Executiv al Consiliul Raional Comrat. În 2002, prin decizia Guvernului Republicii Moldova, a devenit o universitate de stat.

Aici puteți depune actele începând cu 2 iulie și până oe 29 august!

#Universitatea Tehnică din Moldova

maxresdefault

Deși nu este atât de cunoscută, începând din anul 2002 dreptul a fost introdus ca specialitate și la Universitatea Tehnică din Moldova. Dacă vrei să faci drept la UTM, atunci trebuie să depui actele la Facultatea Construcție, Geodezie și Cadastru. Aici vei fi licențiat în drept patrimonial, specialitatea respectivă asigură o îmbinare originală a cunoştinţelor juridice şi celor tehnico-economice, atât de necesare economiei naţionale, organelor justiţiei, avocaturii, notariatului etc. Specialiştii în domeniul dreptului patrimonial sunt solicitaţi în special în cadrul oficiilor cadastrale teritoriale, companiilor imobiliare, firmelor cadastrale, pe piaţa hârtiilor de valoare.

Dacă vei alege să-ți faci studiile aici, atunci să știi că vei avea următorul Plan de învățământ:

Actele le puteți depune în perioada 16 – 19 iulie!

#Universitatea de Studii Europene din Moldova

74_big

Pe lângă universitățile de stat, în Moldova poți face studii și la universitățile private. Astfel, la USEM poți urma FACULTATEA DE DREPT, unde în urma absolvirii vei obține specialitatea: Drept.

Aici vei studia aprofundat: Drept economic, Drept penal, Drept internațional, Drept constituțional și drept administrativ. Durata studiilor în cadrul instituției este  4 ani / 5 ani (Frecvență Redusă).

Admiterea începe pe 16 iulie!

#Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova

94_big

O altă universitate privată unde puteți urma studiile este Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova. Aici puteți studia specialitatea Drept timp de patru ani (frecvență zi) și cinci ani (frecvență redusă).

Mai multe detalii despre studiile la drept în cadrul acestei universități găsiți în documentul de mai jos:

Aici admiterea are loc în perioada 9 iulie – 27 iulie!

Taguri: #Admitere 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente