Zile în șir de antrenamente pentru o singură ieșire pe scenă, traume și nopți petrecute în sala de dansuri sunt doar unele aspecte ale vieții de după culise a unui dansator. Alexandra Lutik este o tânără care a decis să îmbine arta dansului cu acea a actoriei și să ne povestească despre provocările pe care și le asumă zilnic pentru a fi balerină la un teatru din Republica Moldova.

Alexandra Lutik este o tânără din Chișinău, care de mică visa să devină balerină. Deși are doar 20 de ani, visul ei deja a devenit realitate, ea fiind o dansatoare și actriță pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Până a atinge succesul, însă a trecut peste multe piedici și descurajări dureroase. Alexandra ne-a povestit despre ele și, desigur, despre cum a reușit să mearga mai departe, susținută de momentele frumoase ale vieții de dansatoare.

Despre începuturile carierei sale, primele spectacole, călătoriile peste hotare, Alexandra le-a povestit cu drag și cititorilor #diez.


Proiectul „Stagiunea de Vară” are scopul de a descoperi și de a promova atât arta teatrului autohton, cât și pe acei care o produc. Printr-o serie de interviuri, încurajăm tinerii să aprecieze una dintre ramurele care definește cultura și să se aprofundeze în domeniul creării acesteia.