În luna mai 2017, în școala noastră, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, din comuna Sipoteni, raionul Călărași, au demarat lucrările de reabilitare capitală a clădirii instituției.

Clădirea nu a fost reparată din anul 1987 – de când a fost deschisă școala. Sistemul electric, sistemul de canalizare și sistemul de comunicații se aflau într-o stare deplorabilă, scrie voceatinerilor.md.

20180307_153803-3264x1632

Directorul liceului, Dumitru Bob, susține că, în prezent, blocul A al instituției a fost reparat în proporție de 90 la sută. În același timp, au început și lucrările în blocurile B, C și D, unde se află sala de sport, cantina și sala de festivități. Sunt trase liniile de electricitate, apă și canalizație.

„Toate rețelele erau în stare avariată. În cadrul acestor lucrări au fost instalate un sistem de alarmă, un sistem de monitorizare video, au fost reparate capital sălile de clasă”, spune directorul instituției.

20180307_154148-768x576

Adrian Rău, elev la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” spune că odată cu renovarea școlii, s-au schimbat foarte multe lucruri: „Este o diferență majoră față de cum era înainte și cum este în prezent. Avem sălile de clasă reparate, veceuri la fiecare etaj și un ascensor pentru copiii cu nevoi speciale. Condițiile de învățare sunt mult mai bune, iar elevii sunt mai sârguincioși”.

În 2019 urmează să fie dotate toate laboratoarele de chimie, fizică, biologie și sălile de clasă cu utilaj și mobilier.

20180307_154452-768x576

Lucrările de reabilitare au loc în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), valoarea totală fiind de 24 de milioane de lei, bani acordați de Banca Mondială prin intermediul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.