Un nou ordin de la Silvia Radu: Agenții economici să se asigure de curățarea trotuarelor din fața sediilor pe care le dețin

Silvia Radu

După ce au lucrat intens ultimele 24 de ore la deszăpezirea orașului, lucrătorii Primăriei se pregătesc de noile provocări pe care le va aduce sfârșitul lunii februarie.

În acest context, primarul general interimar, Silvia Radu, a convocat astăzi comandamentul de iarnă unde a fost discutat planul de acțiuni ale colaboratorilor primăriei în cazul unor eventuale ninsori. De data aceasta, pentru a asigura o circulație sigură pe trotuarele capitalei, Silvia Radu a dispus pretorilor ca toți agenții economici să se asigure de curățarea porțiunilor de trotuar din fața sediilor pe care le dețin.

„Am atenţionat pretorii de sector să informeze persoanele fizice şi agenţii economici şi să asigure că operatorii privaţi vor curăţa zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin”, anunță Silvia Radu pe pagina sa de facebook.

Totodată, în cadrul ședinței de astsăzi a fost prezentat bilanțul activității întreprinderilor și direcțiilor municipale antrenate în deszăpezirea străzilor. Astfel, „Exdrupo” a mobilizat 68 de utilaje care are lucrat la desăzpezirea drumurilor pe care circulă transportul public, dar și căile de acces către suburbiile capitalei. Au fost împrăștiați peste 1100 metri cubi de material antiderapant.

„De asemenea, Regia locativ-comunală a intervenit cu 40 de utilaje la curăţarea trotuarelor şi intrările în curţile blocurilor de locuinţe. Angajaţii întreprinderilor municipale de prestări servicii locative şi de gestionare a fondului locativ au curăţat manual trotuarele şi staţiile de aşteptare a transportului public”, a adăugat primarul interimar al capitalei

Nu s-a uitat și de persoanele fără adăpost. Direcția poliție, împreună cu colaboratorii INP au patrulat orașul pe parcursul nopții pentru a identifica persoane care stăteau afară la frig. În total, peste 90 de persoane au ajuns noaptea trecută la Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil

„De menţionat că transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în dimineaţa zilei la linie au fost emise 302 de troleibuze şi 97 de autobuze”, a mai scris Silvia Radu.

Nu în ultimul rând, Radu a venit și cu un îndemn către cetățeni de a apela la Dispeceratul Central Municipal în cazul înregistrării situațiilor problematice provocate de condițiile meteo. Numerele la care pot apela chișinăuienii sunt: tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente